Στο ΓΝ της Κορίνθου, βρέθηκε πρόσφατα, ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Στο πλαίσιο περιοδείας του σε περιφερειακές δομές υγείας, ο Υπουργός, βρέθηκε και στο νοσοκομείο της Κορίνθου.

Συζήτησε με τη διοίκηση, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, όλα τα θέματα που απασχολούν το νοσοκομείο.

Εξέτασε όλα τα ζητήματα, που έχουν να κάνουν με την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου και με τα όποια προβλήματα υπάρχουν.

Ο Υπουργός Υγείας, βρέθηκε στο νοσοκομείο Αιγίου, στο νοσοκομειακό Πάτρας, στο ”Άγιος Ανδρέας” και στο Καραμανδάνειο Παιδιατρικό.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη απ’ τον Υπουργό, στην κεντρική υπηρεσία της 6ης ΥΠΕ, στην Πάτρα, με την συμμετοχή των Υποδιοικητών και των λοιπών στελεχών.

Ο Υπουργός δήλωσε τα εξής:

«Γνωρίζω ότι το ΕΣΥ έχει περάσει μία πανδημία και το προσωπικό και οι υποδομές συνολικά, έχουν φτάσει στις αντοχές του. Γι’ αυτό, πρέπει να δώσουμε τα κίνητρα και τις προοπτικές για να κάνουμε ελκυστικό το ΕΣΥ. Επεξεργαζόμαστε ήδη οικονομικά κίνητρα και κίνητρα εξέλιξης για τους εργαζόμενους».

Επίσης, ο Υπουργός, αναφέρθηκε και στην υλικοτεχνική υποδομή θα υπάρξει στα νοσοκομεία, μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης, ενώ στάθηκε και στο σχέδιο που υλοποιείται για τις ακριτικές περιοχές και για τις περιοχές του σκληρού αστικού ιστού, ώστε τα νοσοκομεία να ενισχυθούν με προσωπικό.

Όπως διευκρίνισε, τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την πρόσληψη των 4.000 νοσηλευτών, ενώ, όπως είπε, υπάρχει και προκήρυξη για 700 ιατρούς

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔημογραφικό: Η Ελλάδα γερνάει – Το 2050 θα είμαστε λιγότεροι από 9 εκατομμύρια
Επόμενο άρθροΔΕΔΔΗΕ: Επτά υποψήφιες εταιρείες για τον διαγωνισμό των έξυπνων μετρητών