Ποιους φόρους πρέπει να πληρώσουμε έως τα τέλη του έτους

Ποιους φόρους πρέπει να πληρώσουμε έως τα τέλη του έτους

Σειρά φορολογικών υποχρεώσεων καλούνται να τακτοποιήσουν οι φορολογούμενοι έως τα τέλη του έτους.

 

Στα τέλη Νοεμβρίου πρέπει να καταβληθεί η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος. Συνολικά 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν 1,1 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι από τις φετινές δηλώσεις προκύπτει ότι ένας στους τρεις φορολογούμενους πληρώνει φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησε το 2017, ο οποίος κατά μέσον όρο ανέρχεται σε 1.066 ευρώ.

 

Παράλληλα, τέλη Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου πρέπει να καταβληθούν αντίστοιχα οι δύο δόσεις του ΕΝΦΙΑ.

 

Έως το τέλος Δεκεμβρίου θα πρέπει να εξοφληθούν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2019. Τα σχετικά ειδοποιητήρια αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxisnet μέσα στις επόμενες ημέρες και θα χρεώσουν τους φορολογούμενους με συνολικό ποσό περίπου 1,3 δισ. ευρώ. Η εξόφληση θα πρέπει να γίνει εφάπαξ και στην περίπτωση που χαθεί η προθεσμία επιβάλλεται πρόστιμο ισόποσο των τελών που αναλογούν στο όχημα του φορολογούμενου.

 

Εν τω μεταξύ, οι ιδιοκτήτες οχημάτων που αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας έχουν τη δυνατότητα να καταθέτουν στην εφορία τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους. Η κατάθεση των πινακίδων προκειμένου το όχημα να τεθεί σε καθεστώς ακινησίας, γίνεται στη Δ.Ο.Υ ενώ για να γίνει αποδεκτή η αίτηση θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματος για όλα τα προηγούμενα έτη.

ΠΗΓΗ

Share this post