Με πορτοκαλί χρώμα ντύθηκε το Ηρώον στην παραλία του Βόλου το απόγευμα της Πέμπτης, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, με πρωτοβουλία και διοργάνωση του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου και του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου “Θέτις”και με την υποστήριξη του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Σωκράτη Αναγνώστου και την τεχνική επιμέλεια του ABC studio του Ι.Αγριγιάννη. Η πρωτοβουλία,είχε στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα που αφορούν στην άσκηση και εκδήλωση βίας κατά των γυναικών, όλων των ηλικιών, σε όλον τον κόσμο.

Η ανακήρυξη της 25ης Νοεμβρίου ως Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών θεσπίστηκε στις 17 Δεκεμβρίου 1999 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ με στόχο τη διεθνή ανάδειξη του θέματος προκειμένου να λάβει παγκόσμια διάσταση. Η ημέρα αυτή είχε ήδη καθιερωθεί από το 1981 από γυναικείες οργανώσεις σε ανάμνηση της φρικτής δολοφονίας των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από τη Δομινικανή Δημοκρατία με διαταγή του δικτάτορα Τρουχίλιο στις 25 Νοεμβρίου 1960.
Η Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδας, στο πλαίσιο των λεγόμενων Orange Days, διοργανώνει 16ήμερες εκδηλώσεις με φωταγώγηση κεντρικών κτιρίων και χαρακτηριστικών σημείων κάθε πόλης ενώ τα μέλη της θα φορούν πορτοκαλί μάσκες για την προστασία από τον κορωνοϊό, καθώς και το χαρακτηριστικό πορτοκαλί φιογκάκι, δηλώνοντας την ενεργή στάση για συνεχή εγρήγορση με σκοπό την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Στο Βόλο λειτουργούν δύο Σοροπτιμιστικοί Όμιλοι πιστοποιώντας τον ενεργό εθελοντισμό σε δράσεις που αφορούν τις γυναίκες σε κάθε τομέα.

Προηγούμενο άρθροΔημοσκόπηση – Μάχη των τριών για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ
Επόμενο άρθροΚοροναϊός – Χάρτης ECDC – Στο βαθύ κόκκινο η Ελλάδα – Η κατάσταση στην Ευρώπη