Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε το κάλεσμα της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, για συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου, παρότι έχει ανακοινωθεί ότι δεν θα επιτραπούν φέτος για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, η εισαγγελέας ποινικής δίωξης, κ. Κατερίνα Καραγιαννακίδου, παρήγγειλε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης  για να διαπιστωθεί, εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή.

Στο επίκεντρο της έρευνας θα βρεθούν δηλώσεις της προέδρου της ΕΝΙΘ, κ. Δάφνης Κατσίμπα, σε τηλεοπτική εκπομπή. Στο πλαίσιο της έρευνας, θα συγκεντρωθεί το υλικό από τις επίμαχες δηλώσεις, ενώ θα κληθεί και η πρόεδρος της ΕΝΙΘ να δώσει εξηγήσεις.

Χθες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ξεκαθάρισε από τη Θεσσαλονίκη ότι φέτος δεν γίνουν πορείες για το Πολυτεχνείο.

  Την ίδια ώρα, αυξάνονται ανησυχητικά τα κρούσματα κορονοϊού στις Φυλακές Διαβατών, μεταξύ κρατουμένων και εργαζομένων, πλησιάζοντας τα 80. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία, οι ασθενείς είναι ασυμπτωματικοί, με μόλις τρεις κρατούμενους να νοσηλεύονται σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία της πόλης, σε απλές κλίνες covid. Τρία κλιμάκια του ΕΟΔΥ, βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου στο σωφρονιστικό κατάστημα και προχώρησαν σε δειγματοληψίες, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν και αύριο Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

  Στο μεταξύ, σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν σήμερα μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Ζητούν να διενεργούνται επαναλαμβανόμενα τεστ κορονοϊού στους δικαστικούς υπαλλήλους, να γίνουν διορισμοί δικαστών, να απολυμαίνονται οι χώροι των δικαστηρίων, καθώς και να απαλλαγούν οι δικηγόροι από τις ασφαλιστικές εισφορές και την καταβολή ΦΠΑ, για όσο διάστημα διαρκέσουν τα μέτρα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ:ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω