Η Δημοτική Ιματιοθήκη στεγάζεται επί της οδού Βουτσινά 51 στον Χολαργό και δικαιούχοι μπορούν να είναι όλοι οι ωφελούμενοι των Κοινωνικών Δομών καθώς και όλοι οι δημότες – κάτοικοι του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, έπειτα από εισήγηση της Κοινωνικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με την 85/2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μέσω της Δημοτικής Ιματιοθήκης πραγματοποιείται δωρεάν παροχή παιδικών, εφηβικών και νεανικών ενδυμάτων (έως 25 ετών), παιδικών βιβλίων, σχολικών ειδών, ειδών βρεφικής ανάπτυξης και λοιπών χρηστικών αντικειμένων, καινούργιων ή μεταχειρισμένων (σε καλή κατάσταση).

Η Ιματιοθήκη (συγκέντρωση ειδών και διανομή στους ωφελούμενους) λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη από 10:00 έως 11:00 και από 14:00 έως 16:00. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να προσφέρουν μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 210.6533452, 210.6545 623.

Πληθαίνουν οι δημοτικές ιματιοθήκες σε όλη την χώρα σε μια προσπάθεια των Δήμων να προσφέρουν μέσω των -εθελοντών δωρητών- είδη πρώτης ανάγκης σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Οι οργανωμένες αυτές δομές σώζουν πολύ κόσμο από δύσκολες στιγμές που βιώνουν αλλά από την άλλη δηλώνουν εμφατικά το βαθύ κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται λόγω της οικονομικής κατάστασης πολλών, πάρα πολλών συμπατριωτών μας.

Οι κοινωνικές δομές των Δήμων, θα μπορούσαν να ενταχθούν σε κάποιο πρόγραμμα έκτακτης χρηματοδότησης για να μπορούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης σε φτωχούς ανθρώπους στη κοινότητα, διότι κανείς δεν γνωρίζει πόσοι και ως πότε άλλοι πολίτες θα έχουν να δίνουν από το περίσσευμα τους.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΛάρισα – Μοναχός με κοροναϊό βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του
Επόμενο άρθροΚαραμανλής – Ξεκινά το μεγαλύτερο πρόγραμμα σιδηροδρομικών έργων, προϋπολογισμού 4 δισ. ευρώ