«Αυτή τη στιγμή νιώθουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας. Τουλάχιστον οι Έλληνες και οι Αρμένιοι της διασποράς είναι μαζί μας. Αν και τώρα κρατάμε μόνο εμείς τα όπλα, ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας», δήλωσε μιλώντας στη Φωνή της Ελλάδας και στον Γιώργο Διονυσόπουλο, η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Κοινοτήτων Αρμενίας, Μαρία Λαζάρεβα.

Η κ. Λαζάρεβα τόνισε πως «δεν χρειάζεται να είμαστε διπλωμάτες για να καταλάβουμε τι γίνεται τώρα στην Αρμενία. Η Τουρκία δεν θέλει ένα έδαφος, θέλει την Αρμενία, δηλ. δεν θέλει τους Αρμένιους. Αναρωτιέμαι ποιος είναι ο Τούρκος που μπορεί να αποφασίζει ποιος λαός πρέπει να ζει σ ΄αυτή τη γη και ποιος όχι», σημείωσε.

Η κ. Λαζάρεβα επισήμανε ότι η Ελληνική Κοινότητα έχει περίπου 1000 μέλη, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι πολίτες της Αρμενίας οπότε, τόνισε «είναι και δικό μας καθήκον να πολεμήσουμε για την πατρίδα μας».

«Τώρα πάμε σε εργοστάσια και αποθήκες και δουλεύουμε και μαζεύουμε τρόφιμα και ρουχισμό για τον στρατό. Δεν υπάρχει άλλο θέμα συζήτησης αυτή τη στιγμή στην Αρμενία. Μιλάμε για τον πόλεμο, για τους στρατιώτες μας, για τις απώλειές μας. Χάσαμε πολλούς άντρες, 18-20 χρονών. Χάσαμε μια ολόκληρη γενιά».

«Πολλοί Έλληνες και Αρμένιοι μας λένε ότι θέλουν να έρθουν σαν εθελοντές. Αυτό είναι πολύ συγκινητικό αλλά αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται», λέει η κ. Λαζάρεβα, η οποία τονίζει ότι έχουν βοηθήσει πολύ σε οικονομικό επίπεδο καθώς και σε αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης, οι Αρμένιοι της διασποράς. «Στις δύσκολες στιγμές ο αρμενικός λαός είναι ενωμένος. Είναι εξαιρετικός λαός», κατέληξε.

Επιμέλεια: Κατερίνα Χούμπα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω