Τη Δευτέρα20 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της Κινηματογραφικής Λέσχης που λειτουργεί στο ΣΔΕ Βόλου κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, με σύμπραξη του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ Βελεστίνου και του Ειδικού σχολείου Αγριάς και συντονίστριες τις κ.κ. Χριστίνα Ρούμπου, Σύμβουλο Ψυχολόγο του ΣΔΕ Βόλου και Βάσω Ζησοπούλου, εκπαιδευτικό του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ Βελεστίνου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «μέσα σε ένα θετικό και ευχάριστο κλίμα,με διάθεση για αλληλοκατανόηση, με τη δύναμη της εικόνας και της αφήγησης, οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες, εκπαιδευόμενοι/ες, απόφοιτοι/ες και εκπαιδευτές/τριες του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, καθώς και εκπαιδευτικοί του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ Βελεστίνου και του Ειδικού σχολείου Αγριάς, είχαν την ευκαιρία να διερευνήσουν απόψεις, ιδέες και συναισθήματα, να στοχαστούν και να αναστοχαστούν, να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν. Πιο συγκεκριμένα, με βασικό ερέθισμα μιαταινία animationμικρού μήκους,γαλλικής παραγωγής και εργαλεία την ομάδα και βιωματικές δραστηριότητες που αντλούν από τα πεδία της κινηματογραφικής εκπαίδευσης και της κινηματογραφοθεραπείας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ταινία ως ενεργοί θεατές και να την προσεγγίσουν κριτικά, εστιάζοντας στον ρόλο της μουσικής και του ήχου στον κινηματογράφο.

Γενικός στόχος της λέσχης είναι η εξοικείωση των συμμετεχουσών και συμμετεχόντων με την κινηματογραφική τέχνη και το κινηματογραφικό μέσο και, εν γένει,η ανάπτυξη οπτικής κουλτούρας και οπτικού γραμματισμού, η ικανότητα ερμηνείας και κριτικής αποτίμησηςτων οπτικών ερεθισμάτων καιμηνυμάτων και η ανάπτυξη κριτικής στάσης όσον αφορά στα κινηματογραφικά προϊόντα, καθώς και η απόκτηση στρατηγικών θέασης ταινιών ως ενεργοί/ενσυνείδητοι θεατές.
Επιμέρους στόχοι είναι οι διεπιστημονικές συναντήσεις µε άλλα πεδία της Τέχνης, όπως η φωτογραφία, η εικαστική εικόνα και η μουσική, καθώς και η προσέγγιση κοινωνικών ζητημάτων διαμέσου των κινηματογραφικών ταινιών.

Βασικός στόχος της Κινηματογραφικής Λέσχης είναι η ανάδειξη και η ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα του κινηματογράφου. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας και των τεχνικών μέσων και η εύκολη -στις περισσότερες περιπτώσεις- πρόσβαση του καθένα σε αυτά, η ευρεία διάδοση και η εύκολη πρόσβαση στις διάφορες πλατφόρμες που προσφέρουν αρίφνητα κινηματογραφικά προϊόντα, αλλά και η πανδημική συνθήκη, έχουν καταστήσει την προβολή, τη θέαση και την πρόσληψη των ταινιών ατομική υπόθεση, μια υπόθεση, μάλλον, μοναχική.
Η κινηματογραφική λέσχη μέσα από την προβολή και την ταυτόχρονη διά ζώσης συλλογική θέαση ταινιών, αλλά και τις διαδικασίες συλλογικής και βιωματικής προσέγγισης και επεξεργασίας των, επιδιώκει να ενισχύσει αυτόν ακριβώς τον κοινωνικό χαρακτήρα του κινηματογράφου. Με ερέθισμα και μέσο ταινίες μικρού μήκους και μέσα από δραστηριότητες που αντλούν από τον χώρο της κινηματογραφικής εκπαίδευσης και της κινηματογραφοθεραπείας οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό και τους άλλους.

Η κινηματογραφική λέσχη θα λειτουργήσει από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Μάιο.
Ημερομηνίες επόμενων προβολών: 13/3, 3/4, 15/5, 29/5
Ώρα προβολών: 6.30 μ.μ.

Προηγούμενο άρθροΚόβει την πίτα του ο Σύλλογος Κτηματομεσιτών
Επόμενο άρθροΚαταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς δημιουργείται στο Δήμο Κοζάνης