Ο νέος υψηλός  αριθμός των 75 κρουσμάτων κορονοϊού που ανακοίνωσε την Κυριακή  ο ΕΟΔΥ επιτείνει την ανησυχία των ειδικών και της πολιτείας  που προχωρά σε μέτρα για την ανάσχεση τους, και πυρετώδεις ρυθμούς για την ιχνηλάτηση τους. Έντονος είναι ο προβληματισμός για τα καλοκαιρινά πάρτυ και τις εικόνες που έρχονται καθημερινά στη δημοσιότητα, από μπαρ και κέντρα διασκέδασης με πλήθος κόσμου, να χορεύει ο ένας κοντά αν όχι πάνω στον άλλον, χωρίς  μέτρα προστασίας. Από τις εστίες αυτές ,η ιχνηλάτηση, το ισχυρό όπλο της χώρας, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποδώσει.

Στην κορυφή του χάρτη βρέθηκε  η Βόρεια Ελλάδα, όπου εντοπίστηκαν  συνολικά 38 νέα κρούσματα, τα 28 εκ των οποίων σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα. Διψήφιος είναι ο αριθμός ξανά και στην Αττική, όπου εντοπίστηκαν 19 κρούσματα .

Στην Καβάλα  όπου μετέβη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ η κινητοποίηση των Αρχών είναι μεγάλη καθώς προχωρούν σε ιχνηλατήσεις και υποβάλουν ανθρώπους σε τεστ.

Ανησυχία και στην Αθήνα για τους αθλητές της Εθνικής ομάδας ανδρών και γυναικών του πόλο καθώς ώς πέντε μέλη της βρέθηκαν θετικοί στη νόσο.

Η αναλυτική αποδελτίωση ανά γεωγραφική ενότητα έχει ως εξής:

  • Στις Πύλες εισόδου της χώρα εντοπίστηκαν 4 κρούσματα. Ακόμη  5 εισαγόμενα κρούσματα, προσήλθαν αυτοβούλως.
  • Στην περιφερειακή ενότητα Αττικής είχαμε 19 κρούσματα, 3 από αυτά  σχετίζονται με την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης.
  • Στην  Θεσσαλονίκη, 4  κρούσματα τα οποία σχετίζονται με τον γάμο στους Αμπελόκηπους και στη Καβάλα 13 κρούσματα  11 που σχετίζονται με το εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος. Στην Χαλκιδική εντοπίστηκαν 4 κρούσματα.
  • Δύο κρούσματα εντοπίστηκαν στο Ηράκλειο της Κρήτης, στην Ξάνθη και στην Φθιώτιδα.
  • Από ένα κρούσμα είχαμε στην Αρκαδία, στην Ημαθία, στα Γιάννενα, στην  Καστοριά, στην Κέρκυρα, στην Κοζάνη, στην Κορινθία, στην Πιερία, και στα Χανιά.

Οι νεκροί αυξήθηκαν στους 208, με δύο νέους θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω