Στον απόηχο της φονικής συμπλοκής μεταξύ Αφγανών και Πακιστανών, με πιστόλια, μαχαίρια, και ρόπαλα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις «σάρωσαν» για αρκετές ώρες την οδό Μενάνδρου και τους γύρω δρόμους, όπου οι συγκρούσεις και διαμάχες μεταξύ αλλοδαπών είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Το κέντρο της πόλης έχει μοιραστεί σε πιάτσες. Ναρκωτικά, λαθραία τσιγάρα, παρεμπόριο, πορνεία, ληστείες αλλά και επιθέσεις σε πεζούς και εποχούμενους.

Την καρδιά της Αθήνας Ομόνοια, Μοναστηράκι Κεραμεικό και Μεταξουργείο, ελέγχουν συμμορίες με βίαιες συμπεριφορές από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μαρόκο και Αλγερία.

Οι συγκρούσεις μπορούν να φτάσουν στα άκρα με αιματηρές συμπλοκές ακόμα και δολοφονίες, όπως μεταξύ Πακιστανών και Αφγανών στις 13 Φεβρουαρίου μέρα μεσημέρι στην οδό Μενάνδρου.Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σήμερα σε 129 προσαγωγές.

Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση αλλοδαπών, και σε άλλες υπηρεσίες προκειμένου να γίνει εξακρίβωση στοιχείων και όσοι ζουν παράνομα στην Ελλάδα θα απελαθούν.

Γ’ Σεπτεμβρίου και Πατησίων

Στην οδό Γ` Σεπτεμβρίου, Πατησίων και αλλά και σχεδόν σε όλες τις κάθετες οδούς και στις πλατείες έχει δημιουργηθεί το γκέτο εμπορίου λευκής σαρκός, διακίνησης ναρκωτικών και πλαστών εγγράφων.

Η περιοχή ελέγχεται από ομάδες από τη Νιγηρία, Σομαλία, Σιέρα Λεόνε, Ακτή Ελεφαντοστού, Αφγανιστάν, Αλγερία και Μαρόκο.

«Χιλιάδες αχαρτογράφητοι αλλοδαποί από Μαρόκο Αλγερία Αλβανία έχουν εγκαταστήσει γκέτο ναρκωτικών παραεμπορίου στο κέντρο της Αθήνας» τόνισε ο Βασίλης Ντούμας πρόεδρος ειδικών Φρουρών ΕΛ.ΑΣ.

Ο έλεγχος των Εξαρχείων

Αλγερινοί Μαροκινοί Σύροι Αλβανοί και Έλληνες έχουν την επικυριαρχία στα Εξάρχεια. Η δράση τους επικεντρώνεται σε διακίνηση ναρκωτικών, λαθραίων τσιγάρων, ληστείες στον δρόμο, διαρρήξεις αυτοκινήτων.

Οι πιάτσες των τοξικομανών

Τοξικομανείς και έμποροι ναρκωτικών έχουν την πιάτσα τους κυρίως σε Ομόνοια, Πλ. Βάθη, Άλσος Ευαγγελισμού, Καποδιστρίου, Πλατεία Αμερικής, και Κάνιγγος.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης, Γιώργος Γεραφέντης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω