Ραντεβού Τσίπρα – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Ραντεβού Τσίπρα – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

 

Στη Νέα Υόρκη επικεντρώνεται σήμερα τόσο το ελληνικό, όσο και το ευρωπαϊκό το ενδιαφέρον, καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας συναντάται το απόγευμα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

 

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 11:30 (18:30 ώρα Ελλάδας). Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι συνομιλίες θα αφορούν στις διμερείς σχέσεις, την κατάσταση στο Αιγαίο, το Κυπριακό, τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και τις ευρωτουρκικές σχέσεις, καθώς και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή συνάντηση θα είναι η πρώτη που θα έχουν οι δύο ηγέτες μετά από την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνταν σε φυλακές της Αδριανούπολης.

 

Αργότερα, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στο γεύμα που παραθέτει ο γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες προς τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών, στις 13:15 (20:15 ώρα Ελλάδας).

 

Το απόγευμα στις 17:00 (00:00 ώρα Ελλάδας), ο Αλ. Τσίπρα θα απευθύνει ομιλία στο Concordia.

 

Στις 08:00 (15:00 ώρα Ελλάδας), ο γγ του ΟΗΕ υποδέχεται τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, προκειμένου στις 09:00 (16:00 ώρα Ελλάδας) να ξεκινήσει η Γενική Συζήτηση της 73ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών με θέμα την «Παγκόσμια Ηγεσία και τις κοινές ευθύνες για ειρηνικές, δίκαιες και βιώσιμες κοινωνίες».

ΠΗΓΗ

Share this post