Στη Νέα Υόρκη επικεντρώνεται σήμερα τόσο το ελληνικό, όσο και το ευρωπαϊκό το ενδιαφέρον, καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας συναντάται το απόγευμα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

 

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 11:30 (18:30 ώρα Ελλάδας). Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι συνομιλίες θα αφορούν στις διμερείς σχέσεις, την κατάσταση στο Αιγαίο, το Κυπριακό, τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και τις ευρωτουρκικές σχέσεις, καθώς και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή συνάντηση θα είναι η πρώτη που θα έχουν οι δύο ηγέτες μετά από την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνταν σε φυλακές της Αδριανούπολης.

 

Αργότερα, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στο γεύμα που παραθέτει ο γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες προς τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών, στις 13:15 (20:15 ώρα Ελλάδας).

 

Το απόγευμα στις 17:00 (00:00 ώρα Ελλάδας), ο Αλ. Τσίπρα θα απευθύνει ομιλία στο Concordia.

 

Στις 08:00 (15:00 ώρα Ελλάδας), ο γγ του ΟΗΕ υποδέχεται τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, προκειμένου στις 09:00 (16:00 ώρα Ελλάδας) να ξεκινήσει η Γενική Συζήτηση της 73ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών με θέμα την «Παγκόσμια Ηγεσία και τις κοινές ευθύνες για ειρηνικές, δίκαιες και βιώσιμες κοινωνίες».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔεν θα ξαναμιλήσουμε για τις συντάξεις
Επόμενο άρθροΠτώση κατέγραψε ο Γ.Δ του Χρηματιστηρίου