«Το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται σε ετοιμότητα, προκειμένου να συνδράμει σε περιοχές που τυχόν θα πλήξει τις επόμενες μέρες η κακοκαιρία» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5». Ο κ. Ρήγας σημείωσε, ακόμη, ότι στον έναν μήνα που βρίσκεται στο υπουργείο έχει διαπιστώσει το μεγάλο κοινωνικό έργο που προσφέρουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε πολλές περιοχές της χώρας.

 

Σχετικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει αναφορικά με τα κονδύλια για το προσφυγικό, ο κ. Ρήγας επανέλαβε πως έχουν γίνει πολύ αυστηροί έλεγχοι από τον Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προσθέτοντας πως η OLAF ορθά κάνει την όποια διερεύνηση και δεν έχει προκύψει κανένα ζήτημα. Επιπλέον, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι προσπαθεί με fake news να δημιουργήσει κλίμα.

 

Ο κ. Ρήγας μίλησε και για το θέμα των αναδρομικών για τους ένστολους, τονίζοντας πως αυτά θα δοθούν μέχρι το τέλος του έτους, με όρους που θα καθορισθούν από το υπουργείο Οικονομικών.

 

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρας, με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζίπ Τάγιπ Ερντογάν, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε πως αυτή έγινε στο πλαίσιο της πολύπλευρης και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει στόχο την ειρήνη και την κοινωνική συνοχή. «Θα επιμείνουμε σε αυτήν την επιλογή. Παρά την επικίνδυνη στάση της ΝΔ στα εθνικά θέματα, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν παρασύρεται και αντιλαμβάνεται πως η εξωτερική μας πολιτική παράγει αποτελέσματα, όπως είδαμε και με την επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Με αυτήν την αντίληψη έγινε και η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο.

 

Σταθερός μας στόχος είναι η διαρκής βελτίωση των σχέσεών μας προς όφελος και των δύο λαών. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να μπούμε σε λογικές, οι οποίες ενέχουν εθνικιστικές αντιλήψεις και κυρίως σε λογικές που οδηγούν σε επιδείνωση των σχέσεων» κατέληξε ο κ. Ρήγας.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΓια ακόμη μία φορά η ΝΔ κάνει αντιπολίτευση με λαθροχειρίες
Επόμενο άρθροΔεν υπάρχει συγκυβέρνηση όταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αμφιβάλλουν για τον Π. Καμμένο