Σκληρή επίθεση κατά του Αστυνομικού Διευθυντή Μαγνησίας Μιλτιάδη Αλεξάκη, τον οποίο χαρακτηρίζει ανεπαρκή, καλώντας τον να παραιτηθεί, εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος. Στην ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος κάνει λόγο για επεισόδια που προκάλεσαν 20-30 ανεγκέφαλοι κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα της Ελλάδας με το Κόσοβο, που παρ’ολίγο να τινάξουν στον αέρα το θρίαμβο της Εθνικής μας! Ωστόσο, το γραφείο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας ανέφερε ότι δεν καταγράφηκαν επεισόδια στον αγώνα στο Πανθεσσαλικό, ούτε έγιναν προσαγωγές ή συλλήψεις, παρά μόνο μεμονωμένες ρίψεις καπνογόνων. Να σημειωθεί, όμως, ότι οι θέσεις που τοποθετήθηκαν φίλαθλοι του Κοσσόβου δεν ήταν αρκετά μακριά από αντίστοιχους Ελληνες που πέταξαν αναμμένα καπνογόνα εναντίον τους με αποτέλεσμα ο διαιτητής του αγώνα να διακόψει το παιχνίδι για λίγα λεπτά και να απειλήσει με οριστική διακοπή αν η κατάσταση συνεχιζόταν. Επομένως δημιουργήθηκε θέμα και μάλιστα σοβαρό.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος:

”Μια πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού, όπως αυτή της Κυριακής στο Πανθεσσαλικό, όπου χιλιάδες Βολιωτών, ανάμεσά τους πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά, δημιούργησαν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα και πανηγύρισαν το θρίαμβο της Εθνικής μας ομάδας, παρ’ ολίγο να τιναχθεί στον αέρα από τη δράση 20 – 30 ανεγκέφαλων, που προκαλώντας επεισόδια επιχείρησαν να την αμαυρώσουν.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά η Ελληνική Αστυνομία, μόνη και αποκλειστική υπεύθυνη για την αποτροπή τέτοιων απαράδεκτων και απογοητευτικών φαινομένων, ήταν απούσα και δεν μπόρεσε να δράσει προληπτικά και αποτρεπτικά, παρουσιάζοντας σημάδια ανικανότητας και ανεπάρκειας που χαρακτηρίζουν τον επικεφαλής της, Μιλτιάδη Αλεξάκη.

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός προφανώς δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει ότι ο Βόλος και στον τομέα του αθλητισμού έχει αλλάξει σελίδα και με τις μεγάλες διοργανώσεις που η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει οραματιστεί, σχεδιάσει και υλοποιεί, καθίσταται σημείο αναφοράς για όλη την Ελλάδα με ο,τι ευεργετικό αυτό συνεπάγεται για την τοπική μας κοινωνία και οικονομία.

Αποδεικνυόμενος, λοιπόν, για άλλη μια φορά κατώτερος των περιστάσεων τον καλούμε να επιδείξει στοιχειώδη ευαισθησία και να παραιτηθεί. Είναι άδικο μια πόλη συνεχώς αναπτυσσόμενη και εξελισσόμενη, όπως ο Βόλος μας, να «πληρώνει» την μνημειώδη ανέπαρκειά του και την ακατανόητη, σε σημείο μιζέριας, επιθυμία του να μην πραγματοποιείται οποιαδήποτε εκδήλωση που θα τον υποχρέωνε να εγκαταλείψει την ραθυμία του και να ασκήσει τα καθήκοντα που του έχει αναθέσει η Πολιτεία.

Αλίμονο όμως αν «αι βουλαί Αλεξάκη και των ομοίων του» σταθούν ικανές να αποτρέψουν ένα διαρκή, επίπονο αγώνα που δίνουμε για να καταστήσουμε, και το επιτυγχάνουμε καθημερινά, τον Βόλο μας μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη με μια συνεχώς αναπτυσσόμενη και ευημερούσα κοινωνία”.

Προηγούμενο άρθροΗ Μύκονος όταν σβήνουν τα φλας: Κινδυνεύει να γίνει Κολομβία – «Δεν είναι Ελλάδα»
Επόμενο άρθροΤσαβούσογλου: Νέα επίθεση για το Κυπριακό – «Η Ελλάδα επιδίδεται σε δημαγωγία»