Νέα στοιχεία για την υπόθεση της Σοφίας Νικολάου και των προμηθειών υγειονομικού υλικού στη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, για τις οποίες «πορισματική αναφορά» έλεγε ότι ήταν υπερκοστολογημένες, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει το lowandorder.gr, υπάρχει ολοκληρωμένο πόρισμα που έχει συντάξει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και βρίσκεται στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα, το οποίο αθωώνει την πρώην Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Σοφία Νικολάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία για τις συμβάσεις που υπογράφηκαν την περίοδο της πανδημίας καθώς και το κρίσιμο έγγραφο της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων που ήλεγξε τα πάντα και αποφάνθηκε ότι όλες οι συμβάσεις είναι απολύτως νόμιμες.

Υπάρχουν επίσης και οι αναφορές του Ελεγκτικού Συνεδρίου που βρήκε καθ όλα νόμιμες τις συμβάσεις.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από το συγκεκριμένο πόρισμα απομονώθηκαν και δημοσιεύτηκαν 4 – 5 σελίδες που χαρακτηρίστηκαν «πορισματική αναφορά» οι οποίες εμφανίζουν  ασάφεια ως προς τις τιμές του υγειονομικού υλικού που πήρε μετά από διαγωνισμούς η Γενική Γραμματεία.

Η κ. Νικολάου φέρεται έτοιμη να καταθέσει μηνύσεις κατά υπαλλήλων των ΣΔΟΕ που έκαναν τη διαρροή. Για τους υπαλλήλους υπάρχει ήδη ποινική δικογραφία που συνέταξε ο προϊστάμενος της Οικονομικής Εισαγγελίας, Χρ. Μπαρδάκης. Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι σήμερα μία υπάλληλος κλήθηκε σε απολογία.

Είχε προηγηθεί, πάντως, νέα τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γ. Οικονόμου, ο οποίος ερωτώμενος για την υπόθεση είπε ότι «δεν έχει να προσθέσει κάτι, αλλά έκανε λόγο για «εκδοχές» της Σοφίας Νικολάου και παρέπεμψε στις επικείμενες ανακοινώσεις των ψηφοδελτίων.

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε νέα ανακοίνωσή της ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει για την υπόθεση Νικολάου: «Ο κ. Οικονόμου έκανε σήμερα ένα ακόμη βήμα αποστασιοποίησης από την κα Νικολάου χαρακτηρίζοντας δικές της “εκδοχές” τα όσα η ίδια ισχυρίζεται για τη ζημία 2 εκ. ευρώ που προκάλεσε στο Δημόσιο από απευθείας αναθέσεις σύμφωνα με το ΣΔΟΕ.

Ωστόσο, για ακόμη μία φορά ο κ. Οικονόμου αρνήθηκε να απαντήσει αν θα την αποπέμψει ο κ. Μητσοτάκης παραπέμποντας στην ανακοίνωση των ψηφοδελτίων».

»Για πόσο ακόμη θα κρύβεται ο κ. Μητσοτάκης; Μετά και το σημερινό “άδειασμα” από τον κ. Οικονόμου, τι τον εμποδίζει να την αποπέμψει άμεσα από τα ψηφοδέλτια και το κόμμα της ΝΔ;» διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Για την υπόθεση τοποθετήθηκε εκ νέου μέσω του ΡΣ «Στο Κόκκινο» η Έφη Αχτσιόγλου τονίζοντας ότι «το κρίσιμο ερώτημα είναι γιατί ο κ. Μητσοτάκης κρατάει ακόμα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ την κ. Νικολάου. Γιατί δεν την αποπέμπει;»

«Η ΝΔ είναι βαριά εκτεθειμένη, όχι μόνο από τη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν προλαβαίνουμε να μετράμε περιπτώσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος καθ’ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησής της», σημείωσε για να συμπληρώσει ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ειδική σχέση με το δημόσιο χρήμα, αντικρατιστές όταν πρόκειται για  στήριξη της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, αλλά αγαπούν εξαιρετικά το δημόσιο χρήμα όταν είναι να το χρησιμοποιήσουν προς ίδιον όφελος».

Υπενθύμισε, παράλληλα, ότι «μιλάμε για 9 δισ. απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς επί ΝΔ».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝτέρμπι «αιωνίων» και «τελικός» για την εξάδα
Επόμενο άρθροΜεγάλη πρόκριση για τη Γιουνάιτεντ, πέταξε έξω τη Μπαρτσελόνα με ανατροπή