Στην Ελλάδα δεν έγινε συζήτηση για τα ευρωπαϊκά θέματα

Στην Ελλάδα δεν έγινε συζήτηση για τα ευρωπαϊκά θέματα

Κριτική στην κυβέρνηση για τη σιωπή που έχει επικρατήσει για τα ευρωπαϊκά θέματα ασκεί ο πρώην πρωθυπουργός

 

H παγκοσμιοποίηση επιβάλλει στον ευρωπαϊκό χώρο τη συνεργασία, τις κοινές πολιτικές, την κοινή αντιμετώπιση προβλημάτων που προκαλούν η τεχνολογική πρόοδος, οι αλλαγές στο φυσικό περιβάλλον, οι εξελίξεις στις ΗΠΑ, στην Κίνα και στην Αφρική, υποστηρίζει σε άρθρο του στην «Καθημερινή» ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

 

Όπως τονίζει ο κ. Σημίτης, η πορεία όλων των χωρών της Ευρώπης είναι αδήριτη αναγκαιότητα. «Η στροφή στον εθνικισμό και στην απομόνωση οδηγεί στη φτωχοποίηση και στην εξάρτηση» υπογραμμίζει ο ίδιος.

 

Ο ίδιος επικαλείται ως παράδειγμα την αποτυχημένη προσπάθεια της Ελλάδας να ανεξαρτητοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2015 και τις αρνητικές συνέπειες που αυτή είχε.

 

Στο άρθρο του ο κ. Σημίτης κάνει και ένα σχόλιο για την απόφαση της κυβέρνησης να διεξαχθούν την ίδια ημέρα οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και για τα όργανα της αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ρύθμιση αυτή είναι αρνητική τόσο για την αυτοδιοίκηση όσο και για την ευρωπαϊκή πολιτική της χώρας.

 

«Αγνοεί ότι κάθε εκλογή είναι πληροφόρηση των πολιτών για τα προβλήματα που υπάρχουν, για τις λύσεις που υποστηρίζουν οι παρατάξεις και για τα πρόσωπα που συμμετέχουν. Ενημερώνεσαι, συζητάς, ψηφίζεις. Στην Ελλάδα δεν πραγματοποιήθηκε μέχρι σήμερα ούτε συζήτηση ούτε πληροφόρηση για τα ευρωπαϊκά θέματα. Ίσως να ήταν αυτός ο κύριος στόχος της κυβέρνησης» καταλήγει ο κ. Σημίτης.

ΠΗΓΗ

Share this post