Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει ο πρωθυπουργός για τη ΔΕΘ

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει ο πρωθυπουργός για τη ΔΕΘ

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει   το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης , για τα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ. Στις 19:00 θα ενημερωθεί από στελέχη της Fraport για την πρόοδο των έργων στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια θα έχει συναντήσεις  με την Εθνική Ομάδα Τυφλών και με τον δήμαρχο της πόλης.

Το Σάββατο στις 8 το βράδυ θα μιλήσει στο Βελλίδειο, όπου  θα εστιάσει  σε ένα πρόγραμμα που θα επικεντρώνεται στη στήριξη νέων επενδύσεων και με βασικούς «πυλώνες» τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη μείωση φόρων, καθώς και την εμπέδωση της ασφάλειας σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας

Εν τω μεταξύ, με ιδιαίτερα θετικά λόγια μίλησε για την κυβέρνηση ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό  επισημαίνοντας πως  η παρούσα κυβέρνηση γνωρίζει τι χρειάζεται η Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, ρυθμούς ανάπτυξης που μπορούν να φτάσουν και το 3% προβλέπει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, εκτιμώντας  ότι ο προϋπολογισμός φέτος θα κατορθώσει να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.

Τέλος εκτιμά ως θετική της προσήλωση της κυβέρνησης στους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές, ενώ υποστηρίζει ότι μετά την μεγάλη αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων καθίσταται πιο εύκολη η μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα μετά το 2022.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Share this post