Συνεχίζει τις επαφές του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αραβική Χερσόνησο. Σήμερα θα βρίσκεται στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), όπου το πρωί θα έχει συνάντηση με τον διευθυντή του κρατικού επενδυτικού φορέα Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) Σεΐχη Hamed bin Zayed Al Nahyan. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Διάδοχο του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι, Σεΐχη Mohammed Bin Zayed Al Nahyan.

Χθες ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη Σαουδική Αραβία όπου συναντήθηκε με τον Βασιλιά Salman bin Abdulaziz Al Saud, τον Πρίγκιπα Διάδοχο και Αναπληρωτή Πρωθυπουργό του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας Mohammad bin Salman bin Abdulaziz Al Saud και τον υπουργό Εμπορίου και Επενδύσεων Dr Majid bin Abdullah Al Qasabi.

Εφαλτήριο για τη διεύρυνση της συνεργασίας Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας στο εμπόριο, τις επενδύσεις, τον τουρισμό και την άμυνα, θεωρεί η Αθήνα την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ριάντ, ενώ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η αραβική χώρα στηρίζει απόλυτα τις ελληνικές θέσεις σε ό,τι αφορά την παράνομη τουρκική δραστηριότητα.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι σε συνέχεια των συναντήσεων στο Ριάντ, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα επίσκεψη των υπουργών Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη για την προώθηση συγκεκριμένων επενδυτικών projects.
Οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου τονίζουν ότι με την επίσκεψή του ο πρωθυπουργός διευρύνει το πλέγμα σχέσεων της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή κι ενισχύει τις παραδοσιακά καλές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω