Στο Παρίσι ο Κ. Μητσοτάκης-Με Μακρόν στις 16.00- Κάλεσμα σε επενδυτές

Στο Παρίσι ο Κ. Μητσοτάκης-Με Μακρόν στις 16.00- Κάλεσμα σε επενδυτές

Στις 16.00 ώρα Ελλάδος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Εμμανουέλ Μακρόν, στο Παρίσι, εγκαινιάζοντας, σειρά επαφών με ξένους ηγέτες. .

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα απευθύνει κάλεσμα στους Γάλλους επενδυτές να εκμεταλλευτούν τις προοπτικές που ανοίγονται στην Ελλάδα μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και καταγράφονται ήδη στην αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, στο επιτόκιο-ρεκόρ για την έκδοση του νέου 7ετούς τίτλου, στη θετική πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου και τη σημαντική βελτίωση του δείκτη οικονομικού κλίματος. Θα συνοδεύσει την πρόσκλησή του με δέσμευση για άμεση μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων.

Βασικός στόχος πάντα και «απαράγραπτη δέσμευση του πρωθυπουργού», όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, είναι η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021, αίτημα το οποίο θα θέσει και στον Πρόεδρο Μακρόν αλλά και την επόμενη εβδομάδα στην συνάντηση που θα έχει με την Καγκελάριο Μέρκελ στο Βερολίνο.

Στη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Μακρόν θα τεθούν και τα θέματα της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας, σε συνδυασμό με τη σταθερότητα και της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σημειώνεται ότι στην ελληνική αποστολή στο Παρίσι συμμετέχει και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Αλέξανδρος Διακόπουλος.

Σε αποκλειστική συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Figaro ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει τις σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες ιστορικές, βαθιές και σταθερές. «Βγαίνουμε από μια κρίση δέκα χρόνων και αναγνωρίζουμε στη Γαλλία την αλληλεγγύη, που επέδειξε», σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί σε Βερολίνο και Χάγη για συνομιλίες με την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Share this post