Μέτρα αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνιστά προς τους πολίτες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

 

Ειδικότερα, όπως ανεφερε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης σε ενημέρωσή του σχετικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας, οι πολίτες καλούνται:

 

να ασφαλίζουν αντικείμενα, τα οποία, αν παρασυρθούν, ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές των κτιρίων δεν είναι φραγμένες και λειτουργούν κανονικά.

να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με οχήματα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και γενικά τις εργασίες υπαίθρου, καθώς και τις άσκοπες μετακινήσεις.

να προφυλάσσονται αμέσως κατά τη διάρκεια πιθανής χαλαζόπτωσης ή καταιγίδας. «Καταφεύγουμε σε κτήριο ή σε αυτοκίνητο και δεν εγκαταλείπουμε τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούμε ότι πέρασε το φαινόμενο. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα» προειδοποιεί η Γ.Γ.

να αποφεύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος.

να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως είναι η Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα και το Λιμενικό Σώμα.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. (www.astynomia.gr).

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, υπενθυμίζονται οι αριθμοί κλήσης:

Ελληνική Αστυνομία: 100

Πυροσβεστική: 199

ΕΚΑΒ: 166

Λιμενικό: 108

Ευρωπαϊκός Αριθμός: 112

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠάνω από 380 οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι
Επόμενο άρθροΣυνεργασία του ΑΠΕ-ΜΠΕ με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς