Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021, 17:18

Mέσα στις επόμενες ώρες είναι πιθανό να αποφασιστούν καθοριστικά θέματα που θα αφορούν το μέλλον του ποδοσφαίρου. Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport», έχει προγραμματιστεί για σήμερα συνάντηση στη Ζυρίχη μεταξύ του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, και του ομολόγου του της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Θέματα της συνάντησης είναι η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανά διετία και η μεταρρύθμιση του αγωνιστικού προγράμματος του ποδοσφαίρου που πρότεινε η FIFA, τα οποία βρίσκονται ήδη υπό μελέτη και με προοπτική έγκρισης τον Δεκέμβριο.

Οι θέσεις είναι πολύ διαφορετικές, καθώς η UEFA φοβάται ότι το νέο καλαντάρι θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις διοργανώσεις της.

Το ενιαίο «παράθυρο» για τα προκριματικά που παρουσίασε η FIFA θα είχε ως αποτέλεσμα το τέλος του Nations League, στο οποίο η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχει στοιχηματίσει πολλά.

Επιπλέον, το διετές Παγκόσμιο Κύπελλο… μετατοπίζει τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης του 2028, τα οποία έχουν ήδη πωληθεί εν μέρει.

Η UEFA μπορεί να βασιστεί στην υποστήριξη της CONMEBOL (συνομοσπονδία Νότιας Αμερικής), αλλά και στην FIFPRO (παγκόσμια ένωση επαγγελματιών παικτών), ενώ η FIFA έχει με το μέρος της τις υπόλοιπες συνομοσπονδίες.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021, 17:19

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ για συμφωνία – «Πληρώνουμε πάνω από 10 δισ. τις παλινωδίες και τις επιλογές Μητσοτάκη στα εξοπλιστικά»
Επόμενο άρθρο«Όλοι μαζί για να γίνουμε πρώτοι»