Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020, 09:56

Παραμένει η αναστάτωση στο κυπριακό ποδόσφαιρο μετά τη σύλληψη ενός διαιτητή και ενός προέδρου ομάδας της Β’ κατηγορίας, ως υπόπτους προς διευκόλυνση ερευνών, που αφορούν χειραγώγηση αγώνων.

Πρόκειται για τον διαιτητή του αγώνα Οθέλλος – Αγίας Νάπας, Ανδρέα Κωνσταντίνου και τον πρόεδρο της Αγίας Νάπας και πρώην διεθνή διαιτητή, Δημήτρη Μασιά.

Η αστυνομία έχει στα χέρια της μαρτυρία από παίκτη του Οθέλλου με βάση την οποία ο Δημήτρης Μασιάς, ο οποίος είναι και ατζέντης του, τον προσέγγισε προσφέροντάς του 10 χιλιάδες ευρώ για να έχει μειωμένη απόδοση. Με βάση τη μαρτυρία ο παίκτης του Οθέλλου αρνήθηκε και στη συνέχεια ο Μασιάς του ανέφερε πως εάν δεν τον βοηθήσει θα επηρέασει τον διαιτητή του αγώνα!

Το δικαστήριο διέταξε την κράτηση των Μασιά και Κωνσταντίνου για οκτώ ημέρες και ο υπουργός δικαιοσύνης του νησιού, Γιώργος Σαββίδης, δήλωσε ότι ενημερώνεται για την υπόθεση, ενώ χθες ενημέρωσε προσωπικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, για την πρόοδο των ανακρίσεων.

Ο Σαββίδης επανέλαβε τη βούληση και αποφασιστικότητας της κυβέρνησης να καθαρίσει το ποδόσφαιρο: «Θέλω να διαβεβαιώσω, για άλλη μια φορά, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κουκουλωθεί ή να σκεπαστεί ή να μην προχωρήσει οποιαδήποτε υπόθεση, ή να μην προχωρήσει υπόθεση εκεί που πρέπει να προχωρήσει, αν υπάρχουν τα κατάλληλα στοιχεία.» Να σημειωθεί πως η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα και συλλέγει πληροφορίες, που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε νέα στοιχεία και ενδεχομένως συλλήψεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020, 10:03

Περισσότερα Εδω