Η περιφέρεια Κρήτης καλεί σε σύσκεψη τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου στα Χανιά (αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Χανίων) ενημερωτική συνάντηση τους Δήμους της δυτικής Κρήτης για τα θέματα χρηματοδότησης έργων και δράσεων διαχείρισης αποβλήτων.

 

Ειδικότερα, την πρόσκληση απευθύνει ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Ενέργειας, Νίκος Καλογερής, προς τους Δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων Χανίων και Ρεθύμνου, καθώς και τους φορείς διαχείρισης αποβλήτων, προκειμένου να ενημερωθούν από τη Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Κρήτης, για θέματα χρηματοδότησης έργων και δράσεων (μικρής κλίμακας) διαχείρισης αποβλήτων στην περιοχή αρμοδιότητάς τους.

Στη σύσκεψη, εκτός από τους δήμους, έχουν κληθεί και φορείς διαχείρισης αποβλήτων, 

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει τα εξής θέματα:

1. Παρουσίαση της πρόσκλησης του Ταμείου Συνοχής για θέματα διαχείρισης αποβλήτων.

2. Ενημέρωση των υπόλοιπων φορέων για το περιεχόμενο του ΕΠ ΚΡΗΤΗ 2014-2020 αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και τον χρονοπρογραμματισμό για τις επόμενες ενέργειες.

3. Συζήτηση για τις προτεραιότητες και τις μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες των φορέων για την ωρίμανση των έργων διαχείρισης απορριμμάτων που θα μπορούσαν να υποβληθούν στο ΠΕΠ, προκειμένου να τα γνωρίζει η Διαχειριστική Αρχή πριν προχωρήσει στην εξειδίκευση των δράσεων.

4. Συζήτηση με τον δήμο Χανίων για την ετοιμότητά του προκειμένου να υλοποιήσει τα έργα που εμπίπτουν στο περιεχόμενο της εξειδίκευσης του προγράμματος βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, ενόψει της έκδοσης της σχετικής πρόσκλησης.

ΠΗΓΗ