Σύσκεψη στο Μαξίμου για τη Σαμοθράκη- “Εξηγήσεις” για τη μη εκτέλεση δρομολογίων

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τη Σαμοθράκη- “Εξηγήσεις” για τη μη εκτέλεση δρομολογίων

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, μετά το μεσημέρι πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, με στόχο να δρομολογηθεί οριστική λύση στο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης.

Θα συμμετάσχουν οι συναρμόδιοι υπουργοί, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των επαγγελματιών του νησιού, που δηλώνουν ότι έχουν περιέλθει σε απόγνωση, καθώς ο πολυήμερος αποκλεισμός έχει προκαλέσει άνευ προηγουμένου οικονομική ζημιά στην τοπική οικονομία.

Εξηγήσεις, για την κατάσταση που δημιουργήθηκε με τη μη εκτέλεση των δρομολογίων των πλοίων «ΣΑΟΣ ΙΙ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, θα λάβει από τους υπευθύνους διαχείρισης, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, στη συνάντηση που θα έχει μαζί τους.

Στο μεταξύ, παρατείνονται μέχρι αύριο τα δρομολόγια του ΑΝΔΡΟΣ JET. Το πλοίο «Άναξ» θα συνεχίσει να εξυπηρετεί την γραμμή μέχρι τις 25 Αυγούστου για τη μεταφορά οχημάτων, ενώ κανονικά εκτελεί τα δρομολόγια του το ταχύπλοο επιβατηγό πλοίο «Ζέφυρος».

Η Σαμοθράκη παρέμενε χωρίς πλοίο από την Κυριακή 11 Αυγούστου, λόγω των βλαβών στα δύο επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία «ΣΑΟΣ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» που την συνέδεαν με την Αλεξανδρούπολη κάτι που είχε επαναληφθεί στις αρχές του 2019 και είχε διαρκέσει περίπου μια εβδομάδα.

Από την Κυριακή, τη γραμμή εξυπηρετούσε πλέον, μόνο το επιβατηγό «ΖΕΦΥΡΟΣ», ενώ επιστρατεύτηκε και το οχηματαγωγό «ΑΝΑΞ» από την γραμμή Καβάλας – Κεραμωτής, για να καλύψει τις μεταφορές οχημάτων και φορτηγών που δεν μπορούσε να μεταφέρει το «ΖΕΦΥΡΟΣ».

Το «ΑΝΑΞ» και το «ΖΕΦΥΡΟΣ» διέκοψαν τα δρομολόγια τους μετά το απαγορευτικό που επέβαλαν οι Λιμενικές Αρχές, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (με ανέμους εντάσεως 7-8 μποφόρ) μέχρι το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η πρώτη λύση που δόθηκε με το επιβατηγό – οχηματαγωγό «AZORES EXPRESS» δεν τελεσφόρησε, αν και το πλοίο εκτέλεσε κανονικά το δρομολόγιο, εξαιτίας των προβληματικών λιμενικών υποδομών της Σαμοθράκης που μαζί με τον κακό καιρό καθιστούσαν άκρως επικίνδυνη την προσέγγιση του πλοίου και έτσι το Υπουργείο Ναυτιλίας επιστράτευσε και νέο πλοίο, αυτή την φορά το ταχύπλοο καταμαράν «ANDROS JET» δίδοντας μια άμεση, αλλά προσωρινή λύση, στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη.

Το μείζον θέμα του εφοδιασμού του νησιού έλυσε εκ νέου το «ΑΝΑΞ» το οποίο επέστρεψε και αυτό στην γραμμή μαζί με το «ΖΕΦΥΡΟΣ», μετά την άρση του απαγορευτικού. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο εντοπισμός διαθέσιμου πλοίου μέσα στον Δεκαπενταύγουστο ήταν δύσκολος καθώς όλα τα πλοία είναι δρομολογημένα σε γραμμές.

Πηγή:Πρώτο Πρόγραμμα. ΑΠΕ
Σχετική είδηση:Σύσκεψη για την ακτοπλοΐα – Σε ακρόαση στο Υπ. Ναυτιλίας οι πλοιοκτήτες για τη Σαμοθράκη

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Share this post