Προθεσμία ζήτησε και έλαβε από τον εφέτη ανακριτή, ένας εκ των σταθμαρχών της Λάρισας που είχε βάρδια το απόγευμα της ημέρας που έγινε το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο σταθμάρχης που εργάζεται με σύμβαση αορίστου χρόνου θα απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 24 Μαρτίου.

Ειδικότερα ενώπιον των δικαστικών Αρχών θα βρεθεί σήμερα και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, που έβαλε στην κρίσιμη βάρδια τον κατ’ ομολογία άπειρο προφυλακισθέντα σταθμάρχη και μετά το ατύχημα έσπευσε να λάβει αναρρωτική άδεια ενός μηνός, καθώς και ο δεύτερος σταθμάρχης που θα έπρεπε να βρίσκεται στο σταθμό Λαρίσης και να επιτηρεί ως έμπειρος τον 59χρονο.

Ωστόσο και οι δύο σταθμάρχες αποχώρησαν πριν τη λήξη της βάρδιας τους.

Οι κατηγορούμενοι βαρύνονται με διώξεις μεταξύ των οποίων διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών (με ποινή που φτάνει έως και τα ισόβια σε περιπτώσεις πολλαπλών θανάτων), ανθρωποκτονιών από αμέλεια κατά συρροή και σωματικών βλαβών.

Πάντως, συνεχίζονται και οι έρευνες για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες ανώτερων υπαλλήλων του ΟΣΕ –και πιο συγκεκριμένα εκείνους που υπέγραψαν τις βάρδιες του επιθεωρητή κυκλοφορίας.

Την ίδια ώρα ερευνάται και η πιστοποίηση ικανότητας του μοιραίου σταθμάρχη, ο οποίος είχε ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του μόλις λίγες ημέρες πριν το φρικτό δυστύχημα, ενώ και η Οικονομική Εισαγγελία ελέγχει τις συμβάσεις έργων του ΟΣΕ που δεν υλοποιήθηκαν. Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης και η έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, που αναζητά μίζες από εργολαβίες και έργα στον ΟΣΕ.

 

 

Πηγή: ethnos

Προηγούμενο άρθροΧιόνια στο Πήλιο – Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας (εικόνες και βίντεο)
Επόμενο άρθροΠροσοχή στους απατεώνες – Αδειάζουν λογαριασμούς με μηνύματα στο viber