Οι σκουπιδιάρηδες έκαναν το θαύμα τους και με την παρέμβαση τους απέδειξαν ότι η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη είναι βαθιά ριζωμένη στις αξίες τους.  Οι Αργυρώ Σταυρινουδάκη, Ιωάννης Μαυρομάτης, Στέφανος Σαρηγιαννίδης, το πρωί της Παρασκευής 14/01, στη διάρκεια αποκομιδής των απορριμμάτων ανταποκρίθηκαν στην έκκληση για βοήθεια, σε φλεγόμενη οικία, στα Καταφυγιώτικα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Κατερίνης που όπως θα διαπιστώσετε δεν περιλαμβάνει ούτε μια δήλωση των πραγματικών ηρώων. Συνήθως τα τιμημένα πρόσωπα μιλούν αν δεν κάνουμε λάθος. Αυτοί είναι που στη προκειμένη περίπτωση έδωσαν το καλό παράδειγμα και αποτελούν πλέον πρότυπο της πόλης.

Η ανακοίνωση: «Την αλληλεγγύη και το ήθος, ως στάση ζωής και ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης των πολύτιμων υπηρεσιών τους, βράβευσε σήμερα ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος στα πρόσωπα τριών εργαζομένων του τομέα καθαριότητας. Ο λόγος για τους: Αργυρώ Σταυρινουδάκη, Ιωάννη Μαυρομάτη, Στέφανο Σαρηγιαννίδη, οι οποίοι το πρωί της Παρασκευής 14/01, στη διάρκεια αποκομιδής των απορριμμάτων ανταποκρίθηκαν στην έκκληση για βοήθεια, σε φλεγόμενη οικία, στα Καταφυγιώτικα.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος στη διάρκεια της λιτής εκδήλωσης: «Η πράξη αυτοθυσίας που επιβραβεύουμε σήμερα, αποδεικνύει όχι μόνο το ήθος και την εργατικότητά σας, αλλά και το αίσθημα ευθύνης που χαρακτηρίζει το σύνολο των εργαζομένων μας. Σας ευχαριστώ εκ μέρους όλων των δημοτών. Σας αξίζουν πολλά και θερμά συγχαρητήρια».

Συνεισφορά στον συνάνθρωπο

«Η αξιέπαινη πράξη σας, συνιστά δείγμα καλοσύνης και πολιτισμού. Είναι μια συνεισφορά στον συνάνθρωπο, στον ίδιο μας τον εαυτό» σημείωσε από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κώστας Γραμματικόπουλος.

Παρόντες στην εκδήλωση ο πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου Δημοτικών υπαλλήλων Ν. Πιερίας Χρήστος Κομπατσιάρης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο, για την Τιμή προς τους συναδέλφους, ενώ συνεχάρη τους εργαζόμενους «για την ανθρωπιά, το  φιλότιμο και την υπευθυνότητά τους».

Επίσης, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Μαυρίδηςο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο «που αναγνωρίζει έμπρακτα την προσφορά των εργαζομένων στον συνάνθρωπο καθώς και στην καθημερινότητα εν γένει»καθώς και ο αναπληρωτής της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Κώστας Κιτιξής.

Τέλος, συμβολικά δόθηκε από τον Δήμαρχο στους τρεις εργαζόμενους και ολιγοήμερη τιμητική άδεια».

Η βράβευση των εργαζομένων στην καθαριότητα αποτελούν σε κάθε περίπτωση μια θετική κίνηση εκ μέρους του Δήμου Κατερίνης, ανεξάρτητως της σοβαρής παράλειψης να μην υπάρχουν δηλώσεις τους στην ανακοίνωση.

Οι σκουπιδιάρηδες για εμάς είναι μια ξεχωριστή ομάδα ανθρώπων που υπηρετούν κυριολεκτικά το κοινωνικό σύνολο και τιμούν με ιδρώτα και αυταπάρνηση και το τελευταίο ευρώ που εισπράττουν. Ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ριψοκινδυνεύοντας την υγεία τους καθημερινά διατήρησαν την χώρα μας καθαρή. Θα τους δείτε σε χιόνια και βροχές, μούσκεμα από το νερό και τον ιδρώτα να μαζεύουν τα σκουπίδια από τα χαράματα έως αργά την νύχτα.

Όταν τους συναντήσετε στο δρόμο, μια καλημέρα ή μια καληνύχτα σας θα τους αρκούσε. Ένα ευχαριστώ επίσης θα ήταν αρκετό ώστε την επόμενη παγωμένη νύχτα να την αντιμετωπίσουν με χαμόγελο, γνωρίζοντας πως κάποιοι τους είναι ευγνώμονες που υπάρχουν ανάμεσα μας.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣταφίδα – Νέα παράταση παράδοσης στις μεταποιητικές επιχειρήσεις
Επόμενο άρθροΠειραιάς – Παραλίγο νέα τραγωδία στο λιμάνι, εργάτης γλίτωσε από πτώση κοντέινερ