Τον Βόλο θα επισκεφθεί και πάλι στις αρχές Ιουνίου του 2023, μετά από 20 χρόνια που μεσολάβησαν από την προηγούμενη επίσκεψή του, η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος, κ. Ιγνατίου και του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου που μετέβησαν το Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη και συναντήθηκαν μαζί στο Επισκοπείο Σηλυβρίας για το σκοπό αυτό.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, που αποδέχθηκε με ευχαρίστηση την πρόσκληση αυτή, κατά την παραμονή του στο Βόλο θα τελέσει τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Δημοτικού Θεάτρου, σε μια μεγαλειώδη εκδήλωση που ήδη προετοιμάζεται, ενώ βεβαίως θα παραστεί και στις εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας, που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, και θα είναι αφιερωμένες στην γενέτειρά του,την Ιμβρο. Οι ακριβείς λεπτομέρειες και οι ημερομηνίες θα καθοριστούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Με την ευκαιρία της εκεί επίσκεψής του ο κ. Μπέος παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2022, στην Ακρόπολη της Σηλυβρίας, στην Ανατολική Θράκη, γενέτειρα πόλη του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως, με την ευκαιρία του επικείμενου εορτασμού της μνήμης του.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Παναγιώτατος τέλεσε Τρισάγιο για τους αναπαυομένους στην πόλη και την περιοχή, «τους τε ειρηνικώς κοιμηθέντας και τους μαρτυρικώς τελειωθέντας».

Προηγούμενο άρθροΕλιά: Σε ποιες περιοχές έγινε ομαδική καταπολέμηση του δάκου
Επόμενο άρθροΟ Δήμος Βόλου στην 9η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού και Πολιτισμού – ΑΙΤΕ 2022 στο Ζάππειο Μέγαρο Αθηνών