Ο Δήμος Νέας Σμύρνης απέκτησε το δικό του θερμοκήπιο προκειμένου να συμβάλλει στη διάδοση της Ελληνικής Βιοποικιλότητας.

Οι εργασίες εγκατάστασης της πρότυπης θερμοκηπιακής μονάδας του Δήμου Νέας Σμύρνης ολοκληρώθηκαν, η προμήθεια της οποίας χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο και συγκεκριμένα από το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Φυσικό Περιβάλλον και καινοτόμες περιβαλλοντικές δράσεις 2021», του Άξονα Προτεραιότητας 1: Δράσεις Διατήρησης Της Βιοποικιλότητας Καινοτόμες Δράσεις – Έξυπνες Πόλεις – Λοιπές Δράσεις», με προϋπολογισμό 53.320,00 ευρώ.

Το πρότυπο θερμοκήπιο έχει έκταση 75 τ.μ. και εγκαταστάθηκε εντός του Δημοτικού Άλσους, σε τοποθεσία η οποία εξασφαλίζει αρκετές ώρες ηλιοφάνειας και είναι προστατευμένη από τους ανέμους. Ο σκελετός του είναι κατασκευασμένος από ξύλινα στοιχεία διαθέτοντας φυσικότητα, ενώ βρίσκεται σε αρμονία με το περιβάλλον του άλσους.

Το πρότυπο θερμοκήπιο βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία φιλοδοξώντας να καλύψει μέρος των αναγκών του Δήμου σε ανθόφυτα, αρωματικά, αλλά και θαμνώδη φυτά, ενώ ήδη έχουν σχεδιαστεί προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για τους επισκέπτες.

Τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης θα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και μέσα από αυτά θα δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης να συμμετέχουν στη δημιουργία σπορόφυτων, αλλά και την παρακολούθηση της ανάπτυξης τους.

Μια καινοτόμα δράση της Δημοτικής Αρχής, σε έναν αστικό Δήμο που συμβάλει μεταξύ άλλων στη διάδοση της Ελληνικής Βιοποικιλότητας, αλλά και της διάσωσης του φυσικού περιβάλλοντος.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Ηλικιωμένος κατέβηκε από λεωφορείο μετά από καβγά και παρασύρθηκε από φορτηγάκι
Επόμενο άρθροΤσίπρας: «Οι εξυπνάδες Μητσοτάκη δεν μειώνουν τις τιμές στο ρεύμα»