Στη κομβική σημασία που έχει πλέον για τις πόλεις η αξιοποίηση και ενσωμάτωση βιώσιμων, ευέλικτων και οικονομικά αποδοτικών λύσεων βασισμένων στη φύση για την αντιμετώπιση των σύγχρονων αστικών προκλήσεων αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου χαιρετίζοντας σήμερα Τετάρτη 11 Μαΐου, τις εργασίες της διημερίδας που διοργάνωσε ο δήμος Παύλου Μελά με θέμα την πορεία υλοποίησης του εμβληματικού έργου αξιοποίησης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά έκτασης 340 στρεμμάτων με τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημείωσε ότι αποτελεί κορυφαίο σημείο της ιστορίας ενός τόπου να καταφέρει μια τόσο σημαντική και μεγάλη έκταση, όπως αυτή του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, να αξιοποιείται προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Αναφερόμενος ο κ. Παπαστεργίου στην πρωτοβουλία του δήμου Παύλου Μελά για την ενσωμάτωση λύσεων που βασίζονται στη φύση, τις Naturebased Solutions (NBS), στην αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου, σημείωσε ότι σήμερα αυτό αποτελεί μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πτυχή και όχι μόνο λόγω της ενεργειακής κρίσης που διανύουμε.

«Ήρθε πλέον η ώρα κάθε σχεδιασμό, κάθε πρωτοβουλία και δράση μας να την εντάσσουμε σε ένα γενικότερο ενεργειακό και περιβαλλοντικό σχεδιασμό, να έχουμε πάντα στο μυαλό μας και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που αφήνει» υπογράμμισε ο κ. Παπαστεργίου.

Στο ερώτημα δε τι πρέπει να κάνουν σήμερα οι δήμοι, ο κ. Παπαστεργίου τόνισε πως οι δήμοι πρέπει να έχουν ένα κεντρικό σχεδιασμό και όραμα, στο οποίο οφείλουν να εμπλέξουν με ουσιαστικό διάλογο την τοπική κοινωνία.

«Και από εκεί και πέρα χάρη στα προγράμματα που σήμερα υπάρχουν – αλίμονο αν πούμε σήμερα πως δεν έχουμε πηγές χρηματοδότησης για τέτοιου είδους έργα, Αντώνης Τρίτσης- Αναπλάσεις ΑΤ06, αναπλάσεις στο Πράσινο Ταμείο, αναπλάσεις στο Ταμείο Ανάκαμψης και νέο ΕΣΠΑ – να συνθέσουν το «παζλ» για την εικόνα των δήμων και των πόλεων που θέλουν».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜαγνησία: 72χρονος βρέθηκε νεκρός και «φαγωμένος» από γάτες
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Άγνωστη ακόμη η αιτία για το θάνατο της 3χρονης – Τα πρώτα στοιχεία από τον ιατρικό φάκελο