Το πέρασμα του Ετεοκλή-Προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, χιόνια και κατολισθήσεις (video)

Το πέρασμα του Ετεοκλή-Προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, χιόνια και κατολισθήσεις (video)

Με ισχυρές καταιγίδες, δυνατούς ανέμους και χιόνια στα ορεινά έφθασε ο Ετεοκλής στην χώρα μας. Οι θυελλώδεις νοτιάδες που έφθασαν τα 9 μποφόρ, κράτησαν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.

Κανονικά εκτελούνται από το λιμάνι του Πειραιά τα δρομολόγια των πλοίων για την Κρήτη, ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται κατά την κρίση του πλοιάρχου. Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Ραφήνα και Λαύριο ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα,Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Ρίο-Αντίρριο.

Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών έκλεισε εκ νέου η ακτοπλοϊκή γραμμή Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά.

Η κακοκαιρία φαίνεται να υποχωρεί από αύριο, με τον καιρό να παρουσιάζει βελτίωση ενώ έρχεται και θερμή εισβολή τις επόμενες ημέρες.

Στη Σάμο τα κύματα κράτησαν δεμένα στο λιμάνι τα αλιευτικά σκάφη. Η ισχυρή βροχόπτωση στο νησί δεν δημιούργησε σοβαρά προβλήματα.

Στο Γλυκόριζο Άρτας δύο άνθρωποι κινδύνευσαν, όταν βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και καταπλάκωσε το σπίτι τους, την ώρα που βρίσκονταν μέσα.
Μητέρα και γιος γλύτωσαν από θαύμα, ενώ η κατοικία υπέστη μεγάλες ζημιές.

Στην Αθήνα η μπόρα μετέτρεψε δρόμους σε ποτάμια. Για αρκετές ώρες η κίνηση των οχημάτων γινόταν με δυσκολία, εξαιτίας και της χαμηλής ορατότητας.
Στην Αχαΐα οι Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς το ύψος της στάθμης του νερού στον ποταμό Πείρο ανέβηκε επικίνδυνα.

Το πρώτο αξιόλογο χιόνι του Δεκέμβρη έπεσε στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας, χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα. Στην γραφική Μηλιά του Μετσόβου, οι κάτοικοι είναι προετοιμασμένοι να υποδεχθούν τον χειμώνα.

Πυκνό χιόνι έπεσε στην ορεινή Σαμαρίνα του νομού Γρεβενών. Η πλατεία του χωριού καλύφθηκε από λευκό πέπλο, δημιουργώντας ένα ειδυλλιακό σκηνικό, εν όψει Χριστουγέννων.

Η τροχαία συνιστά προσοχή σε όσους οδηγούς κινηθούν τις επόμενες ώρες στο ορεινό οδικό της Ηπείρου και της Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω του παγετού.

Πηγή: , Πρώτο Πρόγραμμα, ΕΡΤ, Ρεπορτάζ/Νίκος Καπόγλης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Share this post