Σφοδρή επίθεση κατά του κ. Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Νίκο Παππά.

Οπως αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Μητσοτάκης πιστός στην οικογενειακή του παράδοση, φρόντισε να αξιοποιήσει την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για να στήσει Ειδικά Δικαστήρια για τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Φάνηκε όμως δειλός. Δεν τόλμησε να διώξει εμένα, τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο, παρά μονάχα υπουργούς της κυβέρνησής μου», είπε χαρακτηριστικά.

Στη ανάρτησή στα social media o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ότι οι πολιτικοί για τις αποφάσεις τους κρίνονται πρωτίστως από τον λαό. «Και αν έχουν διαπράξει αξιόποινα αδικήματα, οφείλουν να διώκονται από το φυσικό τους δικαστή και όχι από τις εκάστοτε κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες», είπε και πρόσθεσε: «Αυτή ήταν και παραμένει η θέση μου και έτσι έπραξα ως πρωθυπουργός».

Ο Αλέξης Τσίπρας καταλήγει πως «ο κ. Μητσοτάκης έχει φαίνεται άλλη άποψη. Δεν πήρε το μάθημά του από την πρόσφατη περιπέτεια της πολιτικής μας ζωής, όταν ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός. Και για λόγους προφανούς πολιτικής σκοπιμότητας, επέλεξε να ανοίξει ξανά έναν επικίνδυνο και ολισθηρό δρόμο για τη Δημοκρατία. Τον δρόμο της ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης.
Ας γνωρίζει όμως, ότι συνήθως η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Και ότι στο τέλος θα κινδυνεύσει να πέσει ο ίδιος, μέσα στο λάκκο που περίτεχνα άνοιξε για τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Την τελική ετυμηγορία, άλλωστε, θα τη δώσει σύντομα ο ελληνικός λαός».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΙταλία: «Tις επόμενες εβδομάδες, αν χρειαστεί, μπορεί να περιοριστεί η παροχή νερού σε ορισμένες περιοχές»
Επόμενο άρθροFinding Michael: Ντοκιμαντέρ στο Disney+ ο χαμός στο Έβερεστ του Μάικλ Μάθιους, κουνιάδου της Πίπα Μίντλετον