Τ. Χαρτοματσίδης: Την Κυριακή να κοκκινίσουν οι κάλπες

Τ. Χαρτοματσίδης: Την Κυριακή να κοκκινίσουν οι κάλπες

«Όταν δεν ασχολείται η νεολαία με την πολιτική, τότε κάποιοι άλλοι ασχολούνται μαζί της με λάθος τρόπο και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε» δηλώνει o Τάσος Χαρτοματσίδης, κτηνοτρόφος στο επάγγελμα, δραστήριο μέλος της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ Ροδόπης, εμφανώς προβληματισμένος και σημειώνει με πίκρα « Η νεολαία σήμερα «πνίγεται» στην ανεργία. Η ανεργία δυστυχώς «τσακίζει κόκαλα» ειδικά στην περιοχή μας.»

Ο Τάσος Χαρτοματσίδης, κτηνοτρόφος στο επάγγελμα, δραστήριο μέλος της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ Ροδόπης

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής με αφορμή την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου σημειώνει πως: «Νεολαία, εργαζόμενοι, άνεργοι, φτωχοί αγρότες θα πρέπει να πάνε την Κυριακή να ψηφίσουν και να ψηφίσουν με κριτήριο την εμπειρία όλων των προηγούμενων χρόνων που έχει αποκτηθεί από το λαό. Αυτή (η εμπειρία) να μην ξεχνιέται . Έχει μεγάλη σημασία τα ποσοστά που θα διαμορφωθούν για τα κόμματα που εμείς ονομάζουμε «ευκαιριακά». Είδαμε τι κάνανε και πως εξαφανίστηκαν μετά από τον πολιτικό χάρτη. Και φυσικά βγαίνουν καινούργια που θα στηρίξουν τέτοιες επιλογές και οι επιλογές αυτές θα επιφέρουν άλλα τόσα βάσανα στις πλάτες του λαού. Να πάνε να ενισχύσουν το ΚΚΕ, γιατί το ΚΚΕ από την Δευτέρα θα είναι πιο ενισχυμένο και θα είναι παρόν. Δεν θα λείψουμε από τους αγώνες. Θα δώσουμε από καλύτερη θέση με την δύναμη του λαού αυτή την μάχη. Κανένας Κομμουνιστής δεν έχει λείψει από τους αγώνες μέσα στην κοινωνία.» Παράλληλα, σημειώνει πως η σημαία αυτών των αγώνων δεν έχει υποσταλεί. Αντιθέτως, και σήμερα υπάρχουν εργαζόμενοι που δίνουν αγώνες.»

Καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να αναλογιστεί όλα όσα έχει κάνει το προηγούμενο διάστημα. «Μπορεί να απαντήσει;» αναρωτιέται και σημειώνει πως « Πάτησε πάνω σ΄ αυτά που έδωσαν παλιοί αγωνιστές, εκφυλίζοντας την έννοια της Αριστεράς.»
Μιλά για την Κυριακή της κάλπης και σημειώνει «Κυριακή κοντή γιορτή. Κυβέρνηση θα κάνουν, πέρα από τα ποσοστά. Έπνιξαν τον κόσμο με τα νούμερα. Ο λαός ακούγοντας τους λέει: «Αυτοί τρώνε και πίνουν και στέλνουν σε μας το λογαριασμό.»» Όπως λέει ο κος Χαρτοματσίδης ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε να συνεργαστεί με το ΚΚΕ, «να τσουβαλιάσει το ΚΚΕ και να δείχνει μετά στο λαό λέγοντας νάτο το ΚΚΕ αυτό είναι» λέει χαρακτηριστικά και ακούγοντας το σχόλιο ότι το ΚΚΕ συνεργάστηκε το 89 με την ΝΔ σημειώνει « Άλλου είδους καταστάσεις το 89, εκτιμήθηκε εκείνη η συμμετοχή , άλλες συνθήκες τότε.»
Παρουσιάζοντας το «προφίλ» των μελών του ΚΚΕ σήμερα μιλά για ανθρώπους που «είμαστε κάθε μέρα στο λαό. Δεν ακούμε αυτό που ακούνε οι υποψήφιοι άλλων κομμάτων «Πού ήσασταν παιδιά τα προηγούμενα χρόνια;» Εμάς έχουν βαρεθεί να μας βλέπουν. Για να το κάνεις αυτό πρέπει να έχεις μέτωπο καθαρό, να τον δεις στα μάτια τον πολίτη και να του πεις την αλήθεια. Το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια είπε την αλήθεια στο κόσμο και ο κόσμος το εμπιστεύεται. Είναι το ΚΚΕ κι όχι άλλα ευκαιριακά κόμματα. Θέλουν να πάρουν την ψήφο του ελληνικού λαού και να την κάνουν «βόλτα»».

Στέκεται στην υποψηφιότητα με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ του κου Χατσή Αλή Αλή, του 63χρονου λογιστή από τα Θάμνα Ροδόπης «είναι μια ιδιαίτερη επιλογή είναι συνεργαζόμενος» λέει και εξηγεί πως «Οι άλλοι υποψήφιοι είναι μέλη του ΚΚΕ, οι: Αρναούτ Μουσταφά, Κασαπαντωνίου Αμαλία, Ταξοπούλου Κατερίνα και Νίκος Φακιρίδης . Ο Αλή όλα αυτά τα χρόνια της διαδρομής του ήταν και παραμένει κοντά στους αγώνες. Ακούγεται πάρα πολύ σήμερα με την υποψηφιότητα του.»

Ερωτηθείς αν είναι εφικτό για το ΚΚΕ να κερδίσει έδρα στο Νομό σημειώνει «Είναι εφικτό το ΚΚΕ να βγάλει βουλευτή στη Ροδόπη. Τα μηνύματα είναι ελπιδοφόρα. Ειδικά αυτή την περίοδο είναι εφικτό να βγάλουμε έδρα. Δεν είναι χαμένη ψήφος , όπως λένε επειδή έτσι τους βολεύει.» δηλώνει κι επισημαίνει πως: «Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που έμεινε σταθερά δίπλα στο βασανισμένο κόσμο. Δίπλα στον αγρότη, τον άνεργο, τον κτηνοτρόφο, τον αγρότη. Κανείς δεν ονοματίζει τι φταίει κι οδηγήθηκε ο πρωτογενής τομέας εδώ που οδηγήθηκε, όλοι μιλούν γενικόλογα. Επιβάλουν πρόστιμα στους κτηνοτρόφους και μετά λένε για ποιοτικά προϊόντα. Αγοράζουν 2 ευρώ και στο τσιγκέλι βάζουν τις τιμές στα ύψη.»
Τέλος, δεν παραλείπει να απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο της περιοχής, στους φτωχούς, στους αγρότες, στους εργαζομένους, στους ανέργους, στις γυναίκες να πάνε την Κυριακή «να κοκκινίσουν τις κάλπες. Να δώσουν την ώθηση που χρειάζεται για νέους αγώνες στην περιοχή μας.»
Φώτο: Τάσος Χαρτοματσίδης συνέντευξη-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Share this post