Διευκρινίσεις για την άδεια ειδικού σκοπού καθώς και για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και την εκ περιτροπής εργασία έδωσε με εγκύκλιό του, το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι προσλήψεις ορισμένου και αορίστου χρόνου, δεν «φρενάρονται» από τον κορονοϊό, διευκρινίζεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών . Οι υποψήφιοι για τις θέσεις, θα μπορούν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ, καθώς συνεχίζονται όλοι οι διαγωνισμοί, που έχουν ανακοινωθεί από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού.

Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν να κατεβάσουν ηλεκτρονικά τα πιστοποιητικά, θα μπορούν με υπεύθυνη δήλωση να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς και να τα καταθέσουν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Επεκτείνεται και στις διακοπές του Πάσχα η άδεια ειδικού σκοπού για τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν παιδιά έως 15 ετών.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε σημερινές του συνεντεύξεις στην εφημερίδα «Ελεύθερο Τύπο» και στον ΑNT1, αναφέρθηκε στα ενισχυμένα προγράμματα συσσιτίου που χρηματοδοτεί το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση, αλλά και στην επέκταση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», που έχει ενισχυθεί με 1.200 υπαλλήλους και παρέχει δωρεάν σίτιση – δύο γεύματα την ημέρα- κατ΄οίκον.

Το υπουργείο Εσωτερικών προωθεί την τηλεργασία στο Δημόσιο και την εξυπηρέτηση των πολιτών με ηλεκτρονικό τρόπο, αλλά και τηλεφωνικά.

 

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Μαρία Μαγκλάρα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω