Στην παρουσίαση των οκτώ νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην πλατεία δίπλα από το Γιαλί Τζαμί στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, προχώρησαν σήμερα ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (ΟΤΑ), Μιχάλης Τσουπάκης, καθώς και στελέχη του Δήμου και της Διαδημοτικής Επιχείρησης.

Τα οκτώ νέα οχήματα, αξιοποιούνται ήδη για την καθαριότητα στην Παλιά Πόλη και το παραλιακό μέτωπο του Ενετικού Λιμένα Χανίων, ώστε να διατηρούνται τα τμήματα αυτά της πόλης καθαρά και όμορφα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

«Σήμερα ξεκινά μια νέα μέρα για την καθαριότητα των Χανίων, ιδιαίτερα στην περιοχή, που εφαρμόζεται το «πόρτα – πόρτα», καθώς πλέον η ΔΕ.ΔΙ.Σ.Α. διαθέτει υπερσύγχρονα οχήματα, που είναι σε θέση, χωρίς να προκαλούν όχληση και να επιβαρύνουν το έργο των ανθρώπων της καθαριότητας, να έχουν σημαντικό αποτέλεσμα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

«Πρόκειται για οκτώ ηλεκτροκίνητα οχήματα, μια ιδέα, υλοποίηση και μετασκευή, που έγινε από την Επιχείρηση, και τους ανθρώπους της, που με πολλή αγάπη και μεράκι φροντίζουν να βελτιώνουν τις συνθήκες και το τελικό αποτέλεσμα», τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, ευχαριστώντας θερμά όλους όσοι εργάστηκαν, τόσο για τη συγκεκριμένη παρέμβαση όσο και για άλλες, που έχουν προωθηθεί το τελευταίο διάστημα.

«Είναι εμφανές ότι ο Δήμος Χανίων, συνολικά και ιδιαίτερα η Παλιά Πόλη, είναι πλέον εμφανώς πιο καθαρή, με ιδιαίτερη έμφαση στον καλύτερο συντονισμό του προγράμματος «πόρτα – πόρτα». Ταυτόχρονα έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις και στους κάδους και στα καλαθάκια απορριμμάτων, ώστε να βελτιώσουμε και την εικόνα και την περιβαλλοντική μας συνείδηση.

Πρόκειται για μια συνολική προσπάθεια, που γίνεται από τον Δήμο και τη Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. για να αναβαθμίσουμε την καθαριότητα στον τόπο μας. Είναι ακόμη αρκετά τα βήματα, που πρέπει να κάνουμε, όμως είμαστε ικανοποιημένοι, καθώς έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα πολλά», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Σημανδηράκης.

Τα οχήματα που έχουν ήδη ξεκινήσει την παρουσία τους στους νέους χώρους ευθύνης, αναμένεται να εντατικοποιήσουν τα δρομολόγια τους στην κορύφωση της καλοκαιρινής περιόδου, οπότε και οι ανάγκες θα είναι αυξημένες.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚοζάνη: Επιταχύνει τον μετασχηματισμό της
Επόμενο άρθροΚΑΠ: Έρχεται αναθεώρηση των συνδεδεμένων ενισχύσεων – Πριμ σε κτηνοτροφία