Τα πρόσθετα μέτρα που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από το Σάββατο 17 Ιουλίου στη Μύκονο δείχνουν ότι κατάφεραν μερικώς να ανακόψουν την περαιτέρω διασπορά του ιού και την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, προσθέτοντας πως η παράταση ή όχι της ισχύος τους μετά τη Δευτέρα το πρωί, θα αξιολογηθεί τα επόμενα 24ωρα.

Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι τα δεδομένα δείχνουν υψηλή επιδημιολογική επιβάρυνση, αλλά και μερική σταθεροποίηση της κατάστασης ενώ αρχίζει να διαφαίνεται μικρή τάση μείωσης.

Ταυτόχρονα από τις ιχνηλατήσεις των τελευταίων ημερών προέκυψε ότι δεν υπάρχουν νέες συρροές και τα όποια νέα κρούσματα σχετίζονται με τις υφιστάμενες συρροές των προηγούμενων εβδομάδων.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι μετά και τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής αποφασίστηκε όλοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στον τουρισμό και την εστίαση να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε δύο τεστ εβδομαδιαίως (ένα self test και ένα rapid test) σε όλη την Επικράτεια.

Πηγή: ΕΡΤ1

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο404 – Η σελίδα δεν βρέθηκε
Επόμενο άρθροΣχεδόν 7.000 επιβάτες από Θεσσαλονίκη απευθείας στις Σποράδες μέσα σε ένα μήνα