Ο Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε κατά την παρουσίαση των Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης που εκπόνησε στον Δήμο του και καλά έκανε, πως οι συνάδελφοι του σε όλη την Ελλάδα-332 τον αριθμό- που έχουν κάνει κάτι αντίστοιχο είναι λίγοι.

Δεν μας ανέφερε πόσοι είναι στον αριθμό, αλλά και μόνο αυτό που είπε, εφόσον ισχύει, αναμένεται να δημιουργήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Εμάς μας ενδιαφέρει η ασφάλεια των παιδιών στα σχολεία και αν Σ.Ε.Α δεν έχουν εκπονηθεί για όλες τις σχολικές μονάδες της Ελλάδας, τότε πρέπει άμεσα να εκπονηθούν.

Δράστε κύριοι πριν να είναι αργά, διότι μιλάμε για την ασφάλεια των μαθητών. Δεν φτάνει που σε διάφορες σχολικές μονάδες, πέφτουν σοβάδες από το ταβάνι, είναι χωρίς 24ωρη φύλαξη, δεν υπάρχουν μεγάλα πεζοδρόμια, ασφαλείς διαβάσεις και τόσα άλλα που ο καθένας μπορεί να προσθέσει, δεν υπάρχουν και Σχέδια Έκτακτης Ανάγκης;

Η είδηση λοιπόν είναι πως ο Δήμαρχος Μοσχάτου Ταύρου  στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ασφάλειας μαθητών, εργαζομένων και πολιτών, καθώς και για την προστασία των κτιριακών υποδομών και των σχολικών μονάδων του, διοργάνωσε συνάντηση – παρουσίαση των Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης (Σ.Ε.Α.) στο αμφιθέατρο «Νίκος Τεμπονέρας» στον Ταύρο.

Η παρουσίαση έγινε από τον Αντιστράτηγο ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Νίκο Διαμαντή και συμμετείχαν οι υπεύθυνοι των δημοτικών κτιρίων και των σχολικών μονάδων, όλων των βαθμίδων, του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το θέμα τα εξής: «Ο Δήμος μας αποδεικνύει έμπρακτα ότι η ασφάλεια των πολιτών και ιδιαίτερα των μαθητών αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα, καθώς είμαστε από τους λίγους Δήμους στην Ελλάδα που έχουν εκπονήσει Σ.Ε.Α. για τις σχολικές μονάδες, ενώ εκπονούνται Σ.Ε.Α. για όλο τον Δήμο, τα οποία θα παρουσιαστούν σύντομα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν, τους Αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας, Γιώργο Φελλά και Δημήτρη Ζώταλη, τα υπηρεσιακά στελέχη μας, Κωνσταντίνο Μπαλντούνη και Ιουλία Βασαλάκη, καθώς και τους εξωτερικούς συνεργάτες μας».

Να ευχαριστήσουμε και εμείς τον κ. Ευθυμίου, διότι αν όσα είπε είναι αλήθεια τότε έφερε στο φως ένα μεγάλο πρόβλημα που οι συνάδελφοι του Δήμαρχοι πρέπει άμεσα να επιλύσουν. Αν δεν το πράξουν, όσοι δεν το έχουν πράξει, ας εξηγήσουν τους λόγους της μη δράσης τους.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠολυτεχνείο – Εκδήλωση στη Μυτιλήνη για τον νεκρό ήρωα Μιχάλη Μυρογιάννη
Επόμενο άρθροΧανιά – Μια 20χρονη κατηγορείται ότι «άρπαξε» 12.000 ευρώ από μητέρα φίλης της