Με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο θα λειτουργεί η Βουλή για το επόμενο διάστημα λόγω της Όμικρον. Κατά την συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων ο Κώστας Τασούλας ενημέρωσε για τα νέα μέτρα που ελήφθησαν μετα από εισήγηση της υγειονομικής υπηρεσίας.

Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε ο περιορισμός της φυσικής παρουσίας των βουλευτών στην Ολομέλεια, η επέκταση της επιστολικής ψήφου κατά τις ονομαστικές ψηφοφορίες για να αποφεύγεται ο συνωστισμός, η τηλεργασία κατά 50% για το προσωπικού και ο περιορισμός των αποστολών στο εξωτερικό.

Αναλυτικά τα μέτρα που αποφασίστηκαν έχουν ως εξής:

– Μείωση του αριθμού βουλευτών που θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα στις αίθουσες. Συγκεκριμένα, στην Ολομέλεια θα βρίσκονται εως 100 βουλευτές για Ολομέλεια, 40 στην αίθουσα της Γερουσίας και 6 στις υπόλοιπες.

– Τοποθέτηση συσκευών απολύμανσης του αέρα με ειδικά φίλτρα.

– Περιορισμών ταξιδιών στο εξωτερικό (στο πλαίσιο κοινοβουλευτικών αποστολών) και πάγωμα των επισκέψεων στις εκθέσεις που διατηρεί η Βουλή.

– Διεύρυνση της επιστολικής ψήφου και εγγραφή ομιλητών μέσω ενημέρωσης των κομμάτων και όχι προσωπικά στο σύστημα

– Ενεργοποίηση τηλεργασίας σε ποσοστό ως και 50% στις υπηρεσίες της Βουλής.

– Η κατάσταση θα επανεκτιμάται κάθε 15 μέρες

Εμβολιασμοί και ιχνηλάτηση

Επίσης, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Τασούλα εκ των 300 βουλευτών ένας δεν έχει εμβολιαστεί λόγω προβλήματος υγείας ενώ τα υπόλοιπα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας που επίσης δεν είχαν εμβολιαστεί λόγω αντίστοιχων θεμάτων έσπευσαν να το πράξουν.

Πάντως, η Βουλή θα εξακολουθήσει την τακτική ιχνηλάτηση με rapid test ενώ από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα εντοπίστηκαν 9 θετικά κρούσματα σε 293 τεστ.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΒρέθηκε συμβατός δότης μυελού των οστών για τον 3χρονο Γιωργάκη – Το «ευχαριστώ» της μητέρας του
Επόμενο άρθροΛουκία Παπαδάκη για τη «Λάμψη»: Γεννούσαμε απύθμενα μίση, πάθη και αγάπη στους τηλεθεατές