Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τον διάδοχό του Ντοναλντ Τραμπ, τέσσερις ημέρες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές για την ανανέωση των μελών του Κογκρέσου.

 

Μιλώντας χθες το απόγευμα στο Μαϊάμι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Μπαράκ Ομπάμα κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ και τους Ρεπουμπλικάνους για εκβιαστική εκμετάλλευση των μεταναστών. «Σας λένε ότι ένα σωρό φτωχοί πρόσφυγες που είναι χιλιάδες μίλια μακριά συνιστούν υπαρξιακή απειλή για την Αμερική», δήλωσε.

 

Η ανάπτυξη του στρατού που διέταξε ο Τραμπ στα σύνορα με το Μεξικό είναι ένας «πολιτικός ελιγμός», πρόσθεσε ο Ομπάμα τονίζοντας ότι ο πρόεδρος Τραμπ χωρίζει «ακόμη και τους γενναίους στρατιώτες μας από τις οικογένειές τους». Η σημερινή αμερικανική κυβέρνηση «προσπαθεί διαρκώς να αποσπά την προσοχή από την πολιτική της», είπε ο Ομπάμα και πρόσθεσε ότι η δημοκρατία «δεν μπορεί να λειτουργήσει».

 

Ο Ομπάμα τόνισε ότι οι εκλογές από μόνες τους δεν θα εξαλείψουν τον ρατσισμό, τον σεξισμό και την ομοφοβία, αλλά θα είναι μια αρχή.

 

Απαντώντας ο Τραμπ ο κατηγόρησε τον Ομπάμα ότι δεν ανταποκρίθηκε στις δεσμεύσεις του προς τους ψηφοφόρους. Ο πρώην πρόεδρος είπε «το ένα ψέμα μετά το άλλο» και «δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», δήλωσε ο Tραμπ μιλώντας την ίδια ώρα σε προεκλογική συγκέντρωση στη Βιρτζίνια.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΛαϊκισμός και κρατισμός διαλύουν τη Δημοκρατία και την οικονομία
Επόμενο άρθροΈκτακτοι καθαρισμοί του Θερμαϊκού λόγω «ερυθράς παλίρροιας»