Η ΕΠΟ “αδειάζει” τον διαιτητή της χθεσινής αναμέτρησης ΠΑΟ-Λαμία Τάσο Παπαπέτρου για την ενέργεια του να μην επιτρέψει στις ομάδες να κάνουν χρήση της 4ης αλλαγής στη διαδικασία της παράτασης.

 

Όπως διευκρινίζεται, η ΕΠΟ έχει εναρμονιστεί με τον νέο κανονισμό της FIFA, που επιτρέπει στις ομάδες να κάνουν τέταρτη αλλαγή κατά τη διάρκεια της παράτασης. Επισημαίνεται μάλιστα ότι η τροποποίηση του κανονισμού είχε περιληφθεί στην ύλη του σεμιναρίου που παρακολούθησαν οι διαιτητές τον Αύγουστο, ενώ υπάρχει και δεδικασμένο στην υπόθεση, καθώς στον αγώνα Κυπέλλου Εθνικός – Ηρακλής που έγινε στις 16/9/2018 και οδηγήθηκε στην παράταση, ο προπονητής των γηπεδούχων προχώρησε σε τέταρτη αλλαγή στο 110′.

 

Στην ανακοίνωση της ΕΠΟ υπενθυμίζεται ότι το δικαίωμα και σε τέταρτη αλλαγή στην παράταση αποφασίστηκε από το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB) και η FIFA την ανακοίνωσε τον Μάρτιο του 2018 και την έθεσε σε ισχύ από την 1η Ιουνίου 2018. Εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, τον Ιούνιο του 2018. Η Ε.Π.Ο., παρότι η εφαρμογή της απόφασης δεν είναι υποχρεωτική για τις εθνικές ομοσπονδίες, εναρμονίστηκε με τον κανονισμό αυτό, με απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της στις 21 Αυγούστου 2018.

 

“Ηπεραιτέρω διαχείριση της υπόθεσης άπτεται των αρμοδιοτήτων της Κ.Ε.Δ.”, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΠΟ. Ουσιαστικά, ο διεθνής ρέφερι του Συνδέσμου Αθηνών τίθεται, πλέον, στη διάθεση της κεντρικής επιτροπής διαιτησίας για το συγκεκριμένο θέμα. Η εξέλιξη αυτή δίνει θεωρητικά τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να κάνει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα και να ζητήσει την επανάληψή του, κάτι που ωστόσο δεν φαίνεται να αποτελεί πρωτεραιότητα της ομάδας των “πρασίνων”…

 

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της κλήρωσης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου Μάνος Γαβριηλίδης είχε πει: «Το καλοκαίρι η Επιτροπή Διοργανώσεων είχε κάνει ένα ερώτημα και προέκυψε ότι οι αλλαγές είναι τέσσερις. Η ΕΠΟ σε συνεδρίαση τον Αύγουστο είχε αποφασίσει για τέσσερις αλλαγές, η ΚΕΔ είχε κάνει τη δουλειά της, πέραν αυτού δεν ξέρω να πω τίποτα άλλο».

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟυζουνίδης: «Όταν σκοράρεις εύκολα, έρχεται η αυτοπεποίθηση»
Επόμενο άρθροΔΝΤ για Ελλάδα:Ταχύτερη ανάπτυξη και αυξημένοι κίνδυνοι