Σε 1.415 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας με τα 90 από αυτά να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ 6 πήραν εξιτήριο. Ο αριθμός των θυμάτων του κορονοϊούμ σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση ανέρχονται σε 50. Ωστόσο, το βράδυ της Τετάρτης άλλος ένας άνθρωπος κατέληξε στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν 51χρονο από την Καστοριά που αντιμετώπιζε υποκείμενα νοσήματα. Αρχικά νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Καστοριάς και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένος. Είναι το 7ο θύμα από την Καστοριά ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 74.

Tα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, είναι 81, συν 20 περιπτώσεις στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που βρίσκεται αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι της Σαλαμίνας και έχει τεθεί σε καραντίνα. Στο πλοίο επιβαίνουν 383 άτομα, μεταξύ των οποίων 38 Έλληνες. Δύο από τα 20 κρούσματα, ήταν πιο σοβαρά, και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Αττικόν». Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έχει πάρει δείγματα και από τους επιβαίνοντες και τις επόμενες ώρες αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των τεστ.

Στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» η είδηση ότι μια Αφρικανή πρόσφυγας που γέννησε στο Αλεξάνδρα βρέθηκε θετική στον Covid-19 σκόρπισε ανησυχία στο νοσοκομείο και στον καταυλισμό της Ριτσώνας, παρά το γεγονός πως ο σύζυγός της βρέθηκε αρνητικός στον ιό. Σε καραντίνα τέθηκαν 15 εργαζόμενοι στο νοσηλευτικό ίδρυμα και ιχνηλατούνται 40 μητέρες και τα νεογέννητα μωρά τους. Το hot spot σφραγίστηκε και υποβάλλονται σε τεστ οι πιθανές επαφές της γυναίκας και το προσωπικό της δομής.

Για 14 μέρες μπαίνει σε καραντίνα η κοινότητα Φούστανη της δημοτικής ενότητας Εξαπλατάνου στην Έδεσσα.

Την ίδια ώρα πάνω από 50 είναι τα κρούσματα του κορονοϊού νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας βρίσκονται 20 ασθενείς.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤα 7 σημεία SOS για όσους οφείλουν ΦΠΑ και όσους πληρώνουν ή εισπράττουν ενοίκια
Επόμενο άρθροΕνημέρωση ΕΟΔΥ-ΓΓΠΠ: Στα 81 τα νέα κρούσματα (σύνολο 1.415)-Στα 50 τα θύματα (video)