Με τις μετοχές της «συμμορίας των 5» να καταγράφουν ισχυρά κέρδη -Alphabet (+3,64%), Amazon(+4,75%), Apple (+6,35%), Facebook (+4,27%), Microsoft (+2,59%)- , το σημερινό κλείσιμο της Wall Street όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις ήταν επίσης ιδιαίτερα αποδοτικό.

Από κοντά και η μετοχή του Twitter, μετά την αναβάθμισή της από την Deutsche Bank σε «buy», υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν προοπτικές για συνεχή ανάπτυξη του μέσου κοινωνικής δικτύωσης και το 2021.

Σήμερα αναπόφευκτα εκ των 3 βασικών δεικτών, αυτός που ξεχώρισε ήταν ο τεχνολογικός Nasdaq κλείνοντας στις 11.876,26 μονάδες, έπειτα από άλμα 2,56%, για να ακολουθήσει ο S&P 500 ενισχυμένος κατά 1,64% στις 3.534,22 μονάδες και ο Dow Jones ο οποίος πρόσθεσε 0,88% ήτοι 250,62 μονάδες, για να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση στις 28.837,52 μονάδες.

Το τεχνολογικό ράλι, τροφοδοτήθηκε από 2 επερχόμενα γεγονότα. Αύριο η Apple παρουσιάζει τη νέα σειρά 12 των iPhones, σε μία εκδήλωση κατά την οποία ο τεχνολογικός κολοσσός επιλέγει να παρουσιάσει τα τηλέφωνά της για πρώτη φορά ξεχωριστά από την καθιερωμένη ετήσια παρουσιάση όλης της γκάμας των καινούργιων της προϊόντων. Παράλληλα αύριο και μεθαύριο είναι προγραμματισμένη η Prime Day της Amazon, ένα διήμερο εκπτώσεων και προσφορών, από το οποίο η ηγέτιδα των διαδικτυακών λιανικών πωλήσεων, αποκομίζει τεράστια κέρδη, τα οποία σχεδόν κάθε χρόνο καταρρίπτουν το ρεκόρ της προηγούμενης χρονιάς.


Μπορεί οι τεχνολογικές μετοχές και ο Nasdaq να πήραν από το χέρι σήμερα το αμερικανικό χρηματιστήριο, ωστόσο είναι ο S&P 500 που απέχει πλέον μόλις 1%, από το ιστορικό του υψηλό ρεκόρ που σημείωσε στις 2 Σεπτεμβρίου, έχοντας πλέον σχεδόν διαγράψει εξολοκλήρου τις απώλειες 9% έκτοτε.

Εντούτοις δεν ήταν όλα λαμπερά στη Wall Street, καθώς ο ενεργειακός κλάδος αποτέλεσε τη μοναδική παραφωνία, παρουσιάζοντας απώλειες μεταξύ των βασικών κλάδων, καθώς δέχθηκε έντονες πιέσεις από τη βύθιση των τιμών του πετρελαίου.

Η εβδομάδα αυτή σηματοδοτεί την έναρξη των ανακοινώσεων των οικονομικών επιδόσεων των εισηγμένων εταιρειών για το γ΄ τρίμηνο. Σύμφωνα με τους αναλυτές τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 21% το γ΄ τρίμηνο σε ετήσια βάση, μετά από πτώση 30,8% κατά το β΄ τρίμηνο.

Αύριο ανακοινώνουν αποτελέσματα οι JP Morgan, Citigroup και BlackRock. Την Τετάρτη τη σκυτάλη παίρνουν οι Wells Fargo, Bank of America και Goldman Sachs, ενώ την Πέμπτη είναι η σειρά της Morgan Stanley.

Για περισσότερες οικονομικές στο www.newmoney.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚέρκυρα: Χωρίς σημαντικά προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας
Επόμενο άρθροΚατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για ρύθμιση οφειλών