Ακόμη ένα πολύτιμο «διπλό», το δεύτερο διαδοχικό και τρίτο στην εφετινή περίοδο, πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος παραμένει σε απόσταση αναπνοής από την οκτάδα, που οδηγεί στα πλέι οφ της Euroleague. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 91-67 της Νταρουσάφακα στην Πόλη, για την 25η αγωνιστική της διοργάνωσης, βελτιώνοντας σε 12-13 το ρεκόρ τους και υποχρεώνοντας την ουραγό στην 22η ευρωπαϊκή απώλεια.

 

Για ακόμη μία φορά ο Παναθηναϊκός «χτύπησε» την αντίπαλο μέσα στη ρακέτα και παρουσιάζοντας διάρκεια σε παραγωγικότητα και δημιουργία (23 ασίστ), απλοποίησε την κατάσταση. Την ίδια στιγμή, η άμυνα έκανε το καθήκον της, μετρώντας 12 κλεψίματα και υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους σε 14 λάθη. Πλέον, το «τριφύλλι» ολοκληρώνει την επόμενη εβδομάδα στη Μόσχα τον εκτός έδρας… Γολγοθά, απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, όπου με νίκη μπαίνει «ζεστά» στο κόλπο της πρόκρισης.

 

Κορυφαίος του Παναθηναϊκού ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 18 πόντους, ενώ άξιος συμπαραστάτης του με ρεκόρ καριέρας σε ριμπάουντ (12) και ranking (26) ο Γιώργος Παπαγιάννης με 14 πόντους και 3 μπλοκ. Πολύτιμη η βοήθεια και του ΝτεΣόν Τόμας (12), συνθέτοντας μία ισχυρή γραμμή ψηλών, ενώ το… καθιερωμένο νταμπλ νταμπλ σε πόντους (10) και ασίστ (11) σημείωσε ο Νικ Καλάθης.

 

Από τους Τούρκους, που είχαν μόλις 3/21 τρίποντα, ξεχώρισε ο Τόνι Ντάγκλας με 14 πόντους.

 

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 37-46, 53-66, 67-91

 

Ο Παναθηναϊκός «χτύπησε» με το… καλημέρα μέσα στην αντίπαλη ρακέτα με τους Παπαπέτρου, Τόμας και Παπαγιάννη να κάνουν τη… ζημιά. Οι «πράσινοι»  σήκωσαν γρήγορα κεφάλι στο σκορ, ενώ δεν επέτρεψαν στην Νταρουσάφακα την ανατροπή μέχρι το τέλος της περιόδου (17-20). Η ελληνική ομάδα συνέχισε να εκμεταλλεύεται τη γραμμή ψηλών της και με σερί 0-6 προηγήθηκε με 17-26 στο 21΄, ενώ με την άμυνα να δίνει ρεσιτάλ η διαφορά εκτοξεύτηκε στο 16΄ στο +14 (26-40), παίρνοντας το δρόμος προς τα αποδυτήρια στο +9 (37-46).

 

Στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, η Νταρουσάφακα πίστεψε στην ανατροπή, πίεσε και στο 26΄ μείωσε σε 51-57. Ωστόσο, με οδηγό τον Καλάθη και τους Παπαπέτρου, Παπαγιάννη να ακολουθούν, ο Παναθηναϊκός… συνήλθε, κλείνοντας την περίοδο στο +13, μετά από επιμέρους σκορ 2-9. Στα πρώτα λεπτά του… επιλόγου, ο Παπαπέτρου βρήκε το μακρινό σουτ, Παπαγιάννης και Γκιστ δεν είχαν αντίπαλο κοντά στο καλάθι και ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με +22 (53-75), μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Έλενα Κουντουρά αναδείχθηκε «Καλύτερη Υπουργός Τουρισμού Παγκοσμίως»
Επόμενο άρθροΗ Ελλάδα επικρίνεται από την ΕE για ολιγωρία και αδιαφορία