Χωρίς δημόσια συγκοινωνία κάτοικοι σε πάνω από 30 κοινότητες των Δήμων Αργιθέας και Μουζακίου πρέπει να διανύουν από 50 έως 80 χιλιόμετρα για να επισκεφτούν το παράρτημα του ΕΦΚΑ στη Καρδίτσα, κάτι που είναι δύσκολο σε κάθε περίπτωση και για αυτό οι Δήμαρχοι Αργιθέας και Μουζακίου ζητούν από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη να ιδρυθεί παράρτημα του e-Ε.Φ.Κ.Α στο Μουζάκι.

Δημοσιεύουμε την επιστολή των Δημάρχων Αργιθέας, Ανδρέα Στεργίου και Μουζκίου, Θεοφάνη Στάθη

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ:

* ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ κ. ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

* ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΑΚΛΟΓΛΟΥ

*   ΔΙΟΙΚΗΤΗ e-Ε.Φ.Κ.Α. κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΟΥΦΕΞΗ

ΘΕΜΑ: «Λειτουργία παραρτήματος e-ΕΦΚΑ στο Μουζάκι»

 

Κύριε Υπουργέ

Οι Δήμοι Μουζακίου και Αργιθέας είναι δυο περιφερειακοί Ο.Τ.Α. του Νομού Καρδίτσας που βασικό χαρακτηριστικό τους είναι η ορεινότητα.

Πάνω από 30 Τοπικές Κοινότητές τους υπάγονται στις λεγόμενες δυσπρόσιτες περιοχές, όπου δεν υπάρχει δημόσια συγκοινωνία και η οδική απόστασή τους από την Καρδίτσα κυμαίνεται από 50 έως και 80 χιλιόμετρα.

Με την παρούσα, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ως δημοτικές διοικήσεις, σχεδόν σε καθημερινή βάση, γινόμαστε κοινωνοί έντονων παραπόνων από την πλευρά κυρίως των ηλικιωμένων  κατοίκων και των οικογενειών τους, για την απουσία τοπικού παραρτήματος e-Ε.Φ.Κ.Α..

Όπως μας επισημαίνεται κατά κόρον, η ταλαιπωρία που υφίστανται – ειδικά το χειμώνα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και των μεγάλων χιλιομετρικών αποστάσεων από τα χωριά τους – μέχρι να μεταβούν στο μοναδικό Υποκατάστημα e-Ε.Φ.Κ.Α. που λειτουργεί στην Καρδίτσα, για διεκπεραίωση μικρών ή μεγάλων ασφαλιστικών θεμάτων τους, είναι αφάνταστη. Πολλές φορές μάλιστα, απαιτείται επανάληψη της μετάβασής τους στο Υποκατάστημα, δυο, τρείς, ή και παραπάνω φορές, μέσα σε λίγες ημέρες, για γραφειοκρατικούς λόγους, γεγονός που επιτείνει την ταλαιπωρία τους.

Κύριε Υπουργέ

Αναφερόμαστε σε ένα μείζον πλέον κοινωνικό πρόβλημα που αφορά χιλιάδες συνταξιούχους και ασφαλισμένους συνδημότες μας και θα πρέπει η κεντρική διοίκηση, η οποία έχει και τη σχετική αρμοδιότητα, να δώσει λύση άμεσα.

Επικαλούμενοι την αποδεδειγμένη ευαισθησίας σας στα κοινωνικά ζητήματα και ειδικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ευπαθείς ομάδες συμπολιτών που κατοικούν σε ορεινές περιοχές όπως η δικιά μας, απευθύνουμε προς εσάς θερμή παράκληση να παρέμβετε για λειτουργία, το συντομότερο δυνατό, Παραρτήματος του e-Ε.Φ.Κ.Α. στο Μουζάκι, το οποίο θα εξυπηρετεί τους κατοίκους και των δυο Δήμων Μουζακίου και Αργιθέας. Σημειώνουμε ότι στο παρελθόν, για αρκετά χρόνια, λειτουργούσε τοπικό Παράρτημα Ι.Κ.Α. το οποίο έκλεισε στις 01/08/2011.

Δεσμευόμαστε, εκ των προτέρων, ότι ως Δήμοι, θα καλύψουμε όλες τις ανάγκες που προκύπτουν για τη στέγαση, τον εξοπλισμό και γενικά τη λειτουργία του νέου Παραρτήματος, με βάση τις προδιαγραφές του e-Ε.Φ.Κ.Α..

Αναμένουμε θετική ανταπόκριση στο παραπάνω κοινό αίτημα των Δήμων μας. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση, ή πληροφορία χρειάζεστε.

Με τιμή

Ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου

Θεοφάνης Στάθης

 

Ο Δήμαρχος Αργιθέας

Ανδρέας Στεργίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

  1. κ.κ. Βουλευτές Ν. Καρδίτσας
  2. κ. Περιφερειάρχη Θεσσαλίας
  3. κ. Αντιπεριφερειάρχη Ν. Καρδίτσας
  4. κ. Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας

 

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ Paris Hilton «σύστησε» τον γιο της στον κόσμο
Επόμενο άρθροMarket Pass: Τα λάθη που «πετάνε» εκτός τους δικαιούχους – Πώς θα τα διορθώσετε