Μοιράσου το άρθρο:

Με επιστολή τους στον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Βορείου Αιγαίου και οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ζητούν συνεδρίαση του σώματος την επόμενη εβδομάδα για να συζητηθούν φλέγοντα ζητήματα των νησιών:

Ζητάμε την άμεση σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου (το αργότερο μέσα στην επόμενη εβδομάδα) δεδομένου ότι υπάρχουν ορισμένα θέματα που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση, με κίνδυνο να έχουν , διαφορετικά, καταστροφικές συνέπειες για τα νησιά μας και ιδιαίτερα για τη Λέσβο.

Τα θέματα αυτά είναι:

-Δακοκτονία για τη Λέσβο: Όπως εξελίσσεται το θέμα, με την εμπλοκή της εργολαβίας, υπάρχει άμεσος κίνδυνος καταστροφής και της φετινής σοδειάς. Πράγματι η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, στην οποία έχει προσφύγει η υπηρεσία της Περιφέρειας θα δώσει απάντηση σε είκοσι (20) μέρες, για το αν μπορεί να προχωρήσει η Περιφέρεια σε διαπραγμάτευση με τους εργολάβους για να αναλάβουν τη δακοκτονία. από τη στιγμή που θα λάβει τα συμπληρωματικά στοιχεία που ζήτησε από την υπηρεσία (που μέχρι σήμερα δεν τα έχει λάβει) .

Δηλαδή το πιο πιθανό είναι ότι με αυτή τη λογική θα γίνει πάλι πολύ καθυστερημένα η δακοκτονία με το ευνόητο αποτέλεσμα…..

-Δασοπροστασία: Δεν είναι δυνατό να μένει το Περιφερειακό Συμβούλιο χωρίς ενημέρωση και τις απαραίτητες αποφάσεις για επείγοντα ζητήματα που έχουν σχέση με το ιδιαίτερα σοβαρό αυτό θέμα, όταν μάλιστα όλες οι πληροφορίες μαρτυρούν τεράστιες ελλείψεις (προσωπικό, εξοπλισμό, μέσα, υποδομές….)

-ΕΚΑΒ : Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει και αυτή η υπηρεσία, ενόψει μάλιστα και της φετινής τουριστικής περιόδου. Για παράδειγμα ολόκληρη η Χίος διαθέτει σήμερα μόνο ένα στελεχομένο ασθενοφόρο

-Κόλπος Καλλονής : Υπάρχει άμεση ανάγκη να πάρει θέση το Συμβούλιο πάνω στο γνωστό έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τα προβλήματα που δημιουργεί.

— Απολογισμο της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής και του απερχόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου : Θεωρούμε ότι αυτό είναι αναγκαίο και χρήσιμο ιδιαίτερα για το νεοεκλεγέν Περιφερειακό Συμβούλιο..

Θεωρούμε απαραίτητο να κληθούν στη συνεδρίαση αυτή και οι νεοεκλεγέντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι νέοι Περιφερειάρχης και γεωγραφικοι Αντιπεριφερειάρχες, καθώς και οι άμεσα εμπλεκόμενοι φορείς στο κάθε θέμα.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Αντώνης Δράκος

Στρατής Κόρακας

Αγλαϊα Κυρίτση

Βαγγέλης Λομβαρδάς

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑπεργία διαρκείας από τη Δευτέρα σε εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα
Επόμενο άρθροΥποδοχή έκπληξη επεφύλαξε το επιμελητήριο Λέσβου στους Πολωνούς τουρίστες