Ενισχυμένη παρουσιάζεται η επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο των υπηρεσιών στη Γερμανία τον Ιανουάριο, μετά από τέσσερις πτωτικούς μήνες, δίνοντας μικρή ώθηση στην ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα συνολικά, σύμφωνα με την έρευνα της  IHS Markit.

 

Η απασχόληση που κινήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ, η αύξηση των πραγματικών μισθών και τα χαμηλά κόστη δανεισμού υποστηρίζουν την ανοδική πορεία της Γερμανίας, η οποία αντιμετωπίζει αυξανόμενες προκλήσεις από την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, τις εμπορικές διαμάχες και την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

 

Ο σύνθετος PMI της Γερμανίας που συμπεριλαμβάνει τους τομείς υπηρεσιών και μεταποίησης και αντιστοιχεί σε πάνω από τα 2/3 της οικονομίας, αυξήθηκε στις 52,1 μονάδες από 51,6 τον Δεκέμβριο, οπότε και είχε σημειώσει χαμηλό 5,5 ετών.

 

Στον τομέα υπηρεσιών, η αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας αυξήθηκε στις 53 μονάδες τον Ιανουάριο από 51,8 τον Δεκέμβριο, κυρίως χάρη στην εγχώρια ζήτηση, σε αντίθεση με το εξωτερικό που σημείωσε πτώση λόγω αυξημένης αβεβαιότητας.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕξαιρετικές οι σχεσεις αμερικανικών και ελληνικών ενόπλων δυνάμεων
Επόμενο άρθροΤην Παρασκευή ψηφίζεται η ένταξη της “Βόρειας Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ