Η επαναλειτουργία της αγοράς την επόμενη εβδομάδα εξετάζεται από την κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση, όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα, βάσει των οποίων θα γίνουν οι εισηγήσεις των επιστημόνων, με τους εμπόρους να πιέζουν.

Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ξεκαθαρίσει το αν και πότε θα επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο. Θα προηγηθεί σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης με την επιτροπή λοιμωξιολόγων, προκειμένου να εκτιμηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Η πρόταση της κυβέρνησης είναι από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου να επιστρέψει το click away για το σύνολο της αγοράς, ενώ ειδικά για τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και κοσμημάτων, να εφαρμοστεί το click in shop, ώστε να μπορούν οι καταναλωτές να δοκιμάζουν τα είδη που θέλουν ν’ αγοράσουν.

Ο εμπορικός κόσμος χαρακτηρίζει οριακή την κατάσταση στην αγορά και υποστηρίζει ότι χιλιάδες επιχειρήσεις θα κλείσουν οριστικά, εάν δεν επαναλειτουργήσουν άμεσα.

Παράλληλα, ο εμπορικός σύλλογος Αθηνών εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο να τεθούν γεωγραφικά όρια στη μετακίνηση των καταναλωτών, ώστε να μην κατεβαίνουν στο κέντρο για να ψωνίσουν οι κάτοικοι των προαστίων.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠλησίασε στην κορυφή η Σίτι, 1-0 τη Μπράιτον
Επόμενο άρθροΔώρισε δύο κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο Μεταξά