Το κουδούνι χτύπησε και πάλι μετά από δύο μήνες. Οι μαθητές της Γ Λυκείου επέστρεψαν στο σχολείο όμως με νέους κανόνες και συνήθειες.

Θρανία λιγότερα, αντισηπτικά σε όλες τις αίθουσες, σημάδια για την τήρηση των αποστάσεων στο προαύλιο, θερμικές κάμερες σε κάποια σχολεία, αυτή είναι πλέον η νέα σχολική καθημερινότητα.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, το 66% των τμημάτων της Γ` λυκείου των ΓΕΛ θα κάνουν καθημερινά μάθημα και όχι εκ περιτροπής, καθώς τα τμήματα αυτά έχουν κάτω από 15 μαθητές.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε με ανάρτηση της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι η επιστροφή των παιδιών της Γ΄Λυκείου στις σχολικές τάξεις αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την επάνοδο στη ζωντανή επαφή με τη γνώση. Όπως τόνισε: «Αντιλαμβανόμαστε και συμμεριζόμαστε την ανησυχία των γονέων, το άγχος των εκπαιδευτικών μπροστά στις αυξημένες ευθύνες τους, τον φόβο των παιδιών απέναντι στη νόσο. Τώρα είναι απολύτως αναγκαία η συστηματική τήρηση των κανόνων υγιεινής, η συμμόρφωση με τις συγκεκριμένες οδηγίες που θα αφορούν την κάθε σχολική μονάδα».

Το 46ο λύκειο Αθηνών επισκέφθηκε η υπουργός παιδείας και συνομίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς. Η κ. Κεραμέως δήλωσε: «Πάμε βήμα βήμα προσεκτικά και εδώ είμαστε να εξετάζουμε διαρκώς τα δεδομένα για να δούμε πως θα πάει η συνολικότερη αποκλιμάκωση».

Την αντίδραση ορισμένων εκπαιδευτικών και γονέων έχει προκαλέσει η απόφαση του Υπουργείου παιδείας για ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος για όσους μαθητές δεν πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο.

Τα μαθήματα για το γυμνάσιο και το λύκειο θα ολοκληρωθούν στις 12 Ιουνίου ενώ δεν θα διεξαχθούν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Σύγχυση και επιστημονική προχειρότητα του Σ. Τσιόδρα για τη νικοτίνη»
Επόμενο άρθροΥποβλήθηκαν σε δεύτερο τεστ για κορωνοϊό οι παίκτες της ΑΕΚ