Ο εμβολιασμός έγινε γνωστό πως θα ξεκινήσει στις 11 Ιανουαρίου!

Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο πρώτος εμβολιασμός για τον κορονοϊό στη χώρα μας και μέσα σε ένα μήνα υπολογίζεται ότι θα γίνουν συνολικά 1,6 εκατομμύρια εμβολιασμοί. Έναν μήνα μετά, στα μέσα Μαρτίου, αναμένεται να αρχίσει να εμβολιάζεται ο γενικός πληθυσμός. Οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, όπου κάθε μήνα υπολογίζεται ότι θα εμβολιάζονται κατά μέσο όρο 750.000 πολίτες. Ο στόχος είναι μέχρι τον Ιούλιο του 2021 να έχουν εμβολιαστεί 5.5 εκατομμύρια άτομα, αριθμός που αφορά σχεδόν τον μισό πληθυσμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο εμβολιασμός θα γίνει σε δύο δόσεις, ενώ περίπου τριάντα ημέρες μεσολαβούν από τον πρώτο εμβολιασμό μέχρι τον δεύτερο. Δύο με τρεις εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση πρέπει να γίνει εξέταση αντισωμάτων, για να διαπιστωθεί εάν πέτυχε ο εμβολιασμός. Ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και δωρεάν ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζει μεγάλη καμπάνια προκειμένου να πειστούν οι πολίτες για την αποτελεσματικότητά του.

Όλα αυτά φυσικά καθυστερούν τον δρόμο προς την κανονικότητα και είναι βέβαιο πως θα έχουμε ξεμπερδέψει από αυτήν την επίπονη και εξαντλητική διαδικασία αναμονής και τήρησης των αυστηρών μέτρων αρχές καλοκαιριού. Και αυτό φαίνεται από την διαδικασία εμβολιασμού που θα γίνει σε δύο δόσεις και με ενάμιση μήνα διαδικασίας το κάθε εμβόλιο.

Με τέσσερις εταιρείες έχουμε συμφωνήσει και μέχρι Απρίλιο θα μας έρχονται εμβόλια από τέσσερις διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες.

Οπότε με όλα αυτά καταλαβαίνουμε πως αρχές Ιουνίου θα επιστρέψει η ζωή μας στην κανονικότητα χωρίς μέτρα και μάσκες, με συνωστισμούς, αγκαλιές και φιλιά χωρίς να κοιταζόμαστε σαν εξωγήινοι. Μέχρι τότε καλή υπομονή σε όλους μας!

Προηγούμενο άρθροΜητροπολίτης Νεκτάριος: Εν διωγμώ η εκκλησία της Κέρκυρας
Επόμενο άρθροΟι πληρωμές για κάθε ταμείο