Οι πρώτοι ηλικιωμένοι, άνω των 85χρονων έλαβαν σήμερα την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού στο εμβολιαστικό κέντρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας σηματοδοτώντας την έναρξη του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού και στην Θεσσαλία.

Μέσα στην ημέρα στα δύο εμβολιαστικά κέντρα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου θα εμβολιαστούν συνολικά 52 ηλικιωμένοι. Η διαδικασία θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Σειρά θα πάρουν άλλα 53 άτομα της ίδιας ηλικίας.

Να σημειωθεί πως την Τρίτη 19 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση του εμβολιασμού των υγειονομικών, που έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου στις 29 Δεκεμβρίου 2020.

Πρόσχαροι, δίχως φόβο και αισιόδοξοι για την εξέλιξη της νόσου προσήλθαν οι πρώτοι ηλικιωμένοι στο νοσοκομείο Λάρισας συνοδευόμενοι από συγγενικά τους πρόσωπα.

«Θέλω να ζήσω ελεύθερος και κοντά στους αγαπημένους μου για άλλα 10 χρόνια τουλάχιστον», είπε όλο χαμόγελο μετά τον εμβολιασμό του ο 90χρονος κ. Ζαχαρίας. «Συγγενείς μου στο εξωτερικό έκαναν και την 2η δόση, είναι μια χαρά στην υγεία τους και λαχταρούσα να το κάνω κι εγώ», δήλωσε περιχαρής στην ΕΡΤ.

Στα 89 της χρόνια η κ. Αναστασία στερήθηκε παιδιά κι εγγόνια κατά τη διάρκεια της καραντίνας. «Έρχονταν στο μπαλκόνι για να με δούνε, δεν έμπαιναν στο σπίτι. Φοβόντουσαν μη μου κολλήσουν τον ιό. Επιτέλους θα τους αγκαλιάσω και πάλι», φώναξε όλο ζωντάνια.

«Ό,τι ήταν να πάθω το έπαθα στη ζωή μου, το εμβόλιο θα φοβηθώ;», πρόσθεσε με χιούμορ η 89χρονη κ. Ανδριάνα που αποκάλυψε ότι παραδειγματίστηκε από τον εμβολιασμό του Πρωθυπουργού και των Πολιτικών αρχηγών και αποφάσισε να εμβολιαστεί.

Όλοι οι ηλικιωμένοι, που θα εμβολιαστούν ήταν εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και έλαβαν το ραντεβού τους με μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Πρέπει να βελτιώσω την τεχνική μου»
Επόμενο άρθροΔιπλασιάζει το ποσό της ΑΜΚ η οικογένεια Σαββίδη