Με φθινοπωρινή διάθεση θα κυλήσει ο καιρός και την Παρασκευή με τους μετεωρολόγους να εκτιμούν ότι η βελτίωση των καιρικών συνθηκών θα έρθει από το Σάββατο.

Για την Παρασκευή προβλέπονται βροχές, μικρής έντασης και διάρκειας που αναμένεται να εκδηλώνονται σε τοπικό επίπεδο, ενώ αυξημένες θα είναι οι νεφώσεις στο πιο νότιο τμήμα της χώρας και περισσότερα θα είναι τα ανοίγματα με ήλιο βορειότερα.

Νωρίς το πρωί θα σημειωθούν βροχές στις περιοχές του Ιονίου και στα βορειοανατολικά της χώρας, ενώ αργότερα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην νοτιοδυτική Πελοπόννησο και στην Κρήτη.

Μέχρι το βράδυ τα όποια φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανοιχτά νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου, αφήνοντας με βελτιωμένο καιρό την υπόλοιπη χώρα.

Σε χαμηλά επίπεδα η θερμοκρασία

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, και ως προς τις ελάχιστες αλλά και ως προς τις μέγιστες τιμές, πλησιάζοντας τους 23 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα, 23-24 °C στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, 25-27 °C βαθμούς Κελσίου οι μέγιστες στη δυτική Ελλάδα και έως 25-26 °C στο νότιο Αιγαίο.

Μικρή πιθανότητα βροχών στην Αττική

Στην Αττική προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως στα βόρεια.

Ωστόσο, από το απόγευμα και μετά ο καιρός θα είναι αίθριος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου και τους ανέμους να πνέουν βόρειοι 3-4, πρόσκαιρα 5 μποφόρ.

Παράλληλα, για το Σάββατο δεν προβλέπονται βροχές, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί σε όλη τη χώρα και το θερμόμετρο να δείχνει 25 – 26 βαθμούς Κελσίου.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚεντρικές τράπεζες: Σε ρυθμό αύξησης των επιτοκίων
Επόμενο άρθροΠου θα γίνουν δωρεάν rapid tests την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στη Μαγνησία