Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020, 23:32

Η Βέρντερ Βρέμης είναι το φαβορί στις αναμετρήσεις των μπαράζ ανόδου – παραμονής με την Χαϊντενχάιμ, αλλά όπως αποδείχθηκε, τουλάχιστον, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση, μέσα στο γήπεδο δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 και, πλέον, τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς που θα διεξαχθεί στις 6 Ιουλίου, στην έδρα της ομάδας της δεύτερης κατηγορίας, η οποία, πλέον, μπορεί να ελπίζει ακόμη περισσότερο στο όνειρο της ανόδου στην Μπουντεσλίγκα.

Τον περασμένο Οκτώβριο η Βέρντερ είχε αποκλείσει την Χαϊντενχάιμ με 4-1 στο Κύπελλο, αλλά το τελευταίο ματς ήταν εντελώς διαφορετικό. Οι «πράσινοι» είχαν την υπεροχή και τις ευκαιρίες, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι άντεξαν και σε τέσσερα 24ωρα θα έχουν την ευκαιρία μέσα στο «σπίτι» τους να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα. Με 10 παίκτες τελείωσαν το ματς οι γηπεδούχοι, μετά την αποβολή του Μοϊσάντερ στο 88΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Τα παιχνίδια διαβάθμισης ανάμεσα στην πρώτη και στην β΄ κατηγορία της Γερμανίας άρχισαν το 1982, σταμάτησαν το 1991 και επανήλθαν το 2009. Οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας διατήρησαν την θέση τους σε αυτή στις 15 περιπτώσεις, εκείνες της δεύτερης κατηγορίας μπόρεσαν να επιβληθούν και να προβιβαστούν στις έξι. Από το 2009 που άρχισαν… μόνιμα, το σκορ επικράτησης είναι 8-3 για τις ομάδες της Α’ κατηγορίας.

Η σημερινή ήταν η τρίτη φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες. Οι δύο προηγούμενες ήταν στο πλαίσιο του Κυπέλλου, με την Χάιντενχαϊμ να επικρατεί εντός έδρας με 2-1 της Βέρντερ τη σεζόν 2011-2012 και την ομάδα της Βρέμης να «απαντά» με 4-1 στο β΄ γύρο της διοργάνωσης της τρέχουσας σεζόν.

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020, 23:35

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠαρέμεινε στα κέρδη παρά την ανησυχία για τον κορωνοϊό
Επόμενο άρθρο«Δεν ξέρω αν μπορώ να δω ερωτικά την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου»