Μειώθηκε προς το παρόν η ένταση στον Έβρο, καθώς το τελευταίο 24ωρο δεν έγιναν μαζικές απόπειρες εισβολής από τους μετανάστες παρά μόνο κάποια μεμονωμένα περιστατικά. Από ελληνικής πλευράς το βάρος έχει πέσει στην επισκευή και την επέκταση του φράχτη προς νότο.

Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού και της Αστυνομίας σηκώνουν αναχώματα και ενισχύουν με πλέγματα και σιδερένιες κατασκευές τον φράχτη που χωρίζει την Ελλάδα από την Τουρκία, με τους κατοίκους της μεθοριακής γραμμής να τονίζουν την ιδιαίτερη σημασία του.

Λίγα μετρά μακριά από τον φράχτη που χωρίζει την Ελλάδα με την Τουρκία, οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που έχουν προκαλέσει πρόσφυγες και μετανάστες συνεχίζεται. Το μεγάλο στοίχημα είναι να διατηρηθεί η ακεραιότητα του φράχτη.

Παράλληλα ενισχύονται οι ελληνικές δυνάμεις τόσο στο φυλάκιο στις Καστανιές, όσο και σε όλο το μήκος των συνόρων.

Παράλληλα θα καταφθάσει τις επόμενες μέρες βοήθεια σε εξοπλισμό και συνοριοφύλακες από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Δεκάδες γυναίκες από χωριά του Έβρου βρέθηκαν στο πλευρό των σωμάτων ασφαλείας. Τους προσέφεραν χειροποίητα εδέσματα και ροφήματα, ενώ αγόρασαν από το υστέρημά τους αντιασφυξιογόνες μάσκες και αντισηπτικά.

Στον καταυλισμό που έχει στηθεί από την πλευρά της Τουρκίας, πρόσφυγες και μετανάστες συνεχίζουν να αναζητούν διέξοδο στην Ευρώπη.

Κάποιοι μεταφέρουν φουσκωτές βάρκες για να περάσουν τον ποταμό, αφήνοντας πίσω ρούχα και ό,τι μπορεί να τους δυσκολέψει στην πορεία.

Στην περιοχή Πετάλου Φερρών, στην κοίτη του ποταμού Έβρου, εντοπίστηκε σήμερα σωρός αγνώστου άνδρα Αφρασιατικής καταγωγής, σε προχωρημένη σήψη.

Από την Κυριακή οι ελληνικές δυνάμεις προχώρησαν σε 22 συλλήψεις και απέτρεψαν την παράνομη είσοδο στη χώρα σε 2.166 πρόσφυγες και μετανάστες.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Σ. Φίλη, Π. Τζανετάκος

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔιάσκεψη για τον κορωνοϊό στο ΝΒΑ
Επόμενο άρθροΤην Τρίτη παρουσιάζεται σε δικαστήριο ο Ροναλντίνιο